avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Trademark și Proprieatate intelectuală. ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Trademark și Proprieatate intelectuală. Buna ziua. Suntem intr-o situație delicată si avem nevoie de ...

Buna ziua.
Suntem intr-o situație delicată si avem nevoie de un sfat profesional chiar si de cineva sa ne reprezinte.
In 2014 am inceput o colaborare in regim de unic importator si distribuitor pe teritoriul României, a unui brand din Italia. In acea perioada vânzarile pe platformele on line in tara noastra erau la inceputuri. Fiind un brand profesional, noi am decis sa deschidem un site de prezentare astfel incât sa avem o mai mare vizibilitate in tară. Desigur am achzitionat si domeniul.ro, care are inclus si numele brandului. Am intrebat partenerul extern daca este de acord si chiar au incurajat initiativa. în 2020 datorită situației Covid, site-ul a fost transformat si in site cu vanzare en detail. În 2024,am fost informati de partenerul extern că datorită situatiei post Covid și a noilor legi EU cu privire la vănzârile on line, au hotărât ca toate domeniile on line care includ numele brandului trebuie să fie cedate firmei producătoare. Deci , noi suntem proprietarii legali ai domeniului.ro, am investit in publicitatea si dezvoltarea brandului 10 ani, am investit in domeniu si in site, iar acum ei doresc ca noi să le cedăm domeniul.ro fără nici o remunerare financiară. Specific, că numele inclus in domeniu.ro este trademark deținut de firma producătoare. Vă rugăm mult un sfat profesional despre ce pasi putem urma și ce se poate face. Mulțumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Invitatie protectia consumatorului trimisa pe e-mail lucian_ss lucian_ss Are baza legala Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului sa trimita invitatie pe e-mail ? Invitatia este adresata administratorului unui site pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Legislatie romaneasca - legislatie americana Design Design Buna ziua, sunt de profesie ilustrator, si in urma cu cateva luni am inceput o colaborare on-line cu o firma americana, specializata in vanzarea de ilustratii ... (vezi toată discuția)