avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Invitatie Protectia Consumatorului trimisa pe e-mail
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Invitatie Protectia Consumatorului trimisa pe e-mail

Are baza legala Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului sa trimita invitatie pe e-mail ?
Invitatia este adresata administratorului unui site pe care a vandut un produs on-line, sa-i solicite documentele societatii?
Invitatia nu are numar de inregistrare,are numai un nr de telefon si numele comisarului,nu am confirmat de primire.Oare este trimisa la intimidare,pana ajung la ei si confirm cu prezenta mea ?

Am vandut un produs on-line pe un site facut de mine ,persoana fizica la persoana fizica. PF care l-a achzitionat a dorit sa faca retur la care nu am fost de acord pentru motivele invocate si mi-a facut reclamatie la CJPC.Produsul nu avea nici un defect doar ca nu-i place.Nu am societate infiintata.Site-ul este gazduit in alta tara decat Romania.

Ce pot pati daca ma prezint si daca nu ma prezint, sa ma prezint sau nu?

Cum pot ajunge la mine si sa faca legatura cu site-ul daca eu nu recunosc?

Un sfat poate sa vina si de la utilizatorii care au mai avut probleme asemanatoare.

Va multumesc anticipat pentru raspunsul la oricare intrebare.

Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
lucian_ss, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:29, 26 Iulie 2013
Orice document emis de o autoritate a statului trebuie sa aiba numar de inregistrare/iesire. Modalitatea de comunicare prin email poate fi luata in considerare daca nu exista alte date de comunicare (fax, telefon, adresa).
Daca aveti un site personal pe care vindeti produse on-line trebuie sa aveti si o societate infiintata, eventual PFA, altfel produsele le puteti vinde altor persoane fizice pe site-uri specializate gen okazii.ro.
Probabil pot ajunge la dvs. pe baza IP-ului sau altfel de asemenea metode de localizare.

Comercializarea produselor on-line se supune legii 449/2003 si OG 130/2000.

[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bani produse Mihai00g Mihai00g hello! o intrebare scurta:): daca vreau sa restitui anumite produse, dupa cateva zile pot primii banii inapoi?(produsele cu eticheta, neatinse, bon fiscal in ... (vezi toată discuția)
Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)
Intrebare site okazii ionascu_andrei ionascu_andrei Buna ziua, Am folosit site-ul okazii si am pus la vanzare diverse produse. A venit un cumparator si mi-a cumparat produsele respective cerand detalii despre ... (vezi toată discuția)