avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire bani produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire bani produse

hello! o intrebare scurta:): daca vreau sa restitui anumite produse, dupa cateva zile pot primii banii inapoi?(produsele cu eticheta, neatinse, bon fiscal in regula) exista vreo lege care sa ateste concret acest lucru? daca da sau nu. Multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Mihai00g , utilizator 01:18, 22 Decembrie 2013
Nu exista reglementata in legislatie returnarea produselor noi decat ptr cele achizitionate on-line, vezi OG 130/2000.
Politica de retur este stabilita de fiecare magazin in parte.
Depinde si de tipul produsului, de exemplu nu se pot returna produse de lenjerie intima chiar daca sunt neatinse si cu eticheta.
Produsele defecte se pot returna in conditiile Legii 449/2003.

Consultati site-ul ANPC unde veti gasi diverse informatii cu privire la drepturile consumatorilor.

[ link extern ] /
multumesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect AlexyaA AlexyaA Buna ziua! Am achizitinat o rochie dintr-un anumit magazin si ajunsa acasa am costatat ca are defecte, am vrut sa o returnez si Doamna de acolo mi-a spus ca ea ... (vezi toată discuția)
Retur produse lenjerie dama nicola81 nicola81 Buna ziua De cateva luni mi-am deschis un mic magazin online in care comercializez camasi de noapte dama dantela, satin etc E ok, nu ma plang, insa acum 2 ... (vezi toată discuția)