avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs prin primirea inapoi a banilor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs prin primirea inapoi a banilor

Buna seara,

As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a contravalorii acestuia?Doresc sa-l returnez deoarece dispozitivul nu se portiveste la modelul de televizor pe care-l am si in acel magazin nu gasesc un produs cu aceleasi caracteristici la pretul respectiv.

Multumesc anticipat.

O seara placuta,
Cel mai recent răspuns: directiajulia , utilizator 18:54, 15 Decembrie 2013
In termen de 48 de ore de la cumparare.
Legea 449/2003 actualizata spune ca In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, in functie de optiunea consumatorului, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acele produse, in conditiile art. 13 si 14,
Eu nu stiu de cele 48 de ore de care ne scrie Adolfina Pop, poate e vorba de politica unor magazine (ceea ce e imbucurator pentru Romania). In legislatie nu exista prevazuta posibilitate de primire a banilor inapoi decat in cazul cumparaturilor facute online.
Nu ati precizat daca ati achizitonat produsul direct din magazin sau on-line.

Returnarea unui produs care nu corespunde cerintelor pentru care a fost achizitionat nu este reglementata in legislatie.

L449/2003 face referire la returnarea produselor care nu sunt conforme iar OG 130/2000 la produsele achizitionate on-line.

Daca l-ati achizitionat on-line procedura de returnare este mai simpla iar vanzatorul este obligat sa il primeasca.

Daca l-ati achizitionat direct din magazin este mai complicat. Depinde de politica magazinului privind returnarea produselor. Si de bunavointa personalului.

Nu este vina magazinului ca o persoana nu cunoaste ce vrea sa cumpere sau ca produsul nu este compatibil cu echipamentele de acasa.

Returnarea in fapt este foarte simpla, se face storno in casa in baza bonului fiscal sau a facturii fiscale daca a fost eliberata.

Multi comercianti primesc inapoi produse pana la maxim o luna, mergeti si vb la magazin. E adevarat ca tine de politica magazinului , nu de obligatia acestuia.

Alte discuții în legătură

Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Restituire bani produse Mihai00g Mihai00g hello! o intrebare scurta:): daca vreau sa restitui anumite produse, dupa cateva zile pot primii banii inapoi?(produsele cu eticheta, neatinse, bon fiscal in ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin zoltar zoltar Am cumparat o pereche de ochelari de soare de la o firma de renume care au vicii de refractie. Mentionez ca am cumparat produsul din magazin si nu ... (vezi toată discuția)