avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea produsului in 24h
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea produsului in 24h

Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la achizitie. Ma puteti ajuta cu numarul legii sau OUG in care se specifica termenul in care un cumparator poate returna un produs si sa primeasca banii inapoi?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: horia.naidin , utilizator 21:44, 19 Ianuarie 2010
Ordonanta nr. 130/2000 (republicata), privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta
Aceasta lege o cunosc deoarece lucrez la un magazin online. Pe mine ma intereseaza daca exista un act normativ care sa prevada obligatia comerciantului sa primeasca inapoi un produs si sa returneze banii clientului, daca acesta returneaza produsul in termen de 24/48 de ore. OUG 130/2000 se refera doar la contractele la distanta. Pe mine ma intereseaza in cazul achizitionarii produsului personal dintr-un magazin care exista fizic, nu virtual.
Va referiti cumva la Legea nr. 449/2005 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora?

Trebuie precizat natura produsului.Dacă este vorba de un produs de folosinţă îndelungată.Cf L449 nu se prevăd termene precise.Se stabilesc în favoarea consumatorilor.
Ma refer la dispozitive IT&C.

Alte discuții în legătură

Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
Returnare produse cosmetice puff_real puff_real Buna ziua! am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte ... (vezi toată discuția)
Og 130/2000 sau un posibil abuz al consumatorului mariuspe mariuspe Buna seara, Sotia mea si cu mine avem o mica afacere pe internet, mai exact un magazin virtual in care comercializam bijuterii din aur. Un client a ... (vezi toată discuția)