avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produse cosmetice
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produse cosmetice

Buna ziua!
am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte si avem bonul fiscal (nu ma refer aici la comertul on-line). Pana acum nu am apelat la acesta lege (care nu stiu sigur daca exista) insa ieri am cumparat de la un magazin cu produse bio un sampon si un balsam de par care au costat impreuna 53 lei. Dupa ce m-am mai invartit in zona mi-am dat seama ca e cam scump pt buzunarul meu si m-am intors sa le returnez, insa vanzatoarea mi-a zis ca nu poate face acest lucru, poate doar sa imi ofere alt produs de aceeasi valoare sau mai scump si sa platesc diferenta de pret. Am lasat-o balta si acum as dori sa stiu daca ma mai pot intoarce azi cu produsele (adica in termen de 24 ore) in baza vreunei legi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:04, 17 Ianuarie 2012
Nu exista o asemenea prevedere in nicio lege / ordonanta etc. referitoare la protectia consumatorilor.

Doar magazinele pot stabili politica de schimbare sau returnare a produselor in cazul in care clientul se razgandeste (deci daca nu exista neconformitati, defecte etc.).
ART. 12 din OG 21/1992
Consumatorii au dreptul de a pretinde agentilor economici remedierea sau inlocuirea gratuita a produselor si serviciilor obtinute, precum si despagubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficientelor constatate in cadrul termenului de garantie sau de valabilitate. Dupa expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse aparute pe durata medie de utilizare a acestora.
Din cate stiu reglementari privind posibilitatea de returnare a unui produs ce nu prezinta neconformitati exista doar pentru produse achizitionat on-line. Cu toate acestea, pentru fidelizarea clientilor, multi comercianti accepta fie sa primeasca produsul si sa restituie contravaloarea, fie le acorda posibilitatea clientilor sa achizitioneze produse similare.
andr3y7, ce ati citat dvs. se refera la inlocuirea produselor cu deficiente constatate.
Singura ''deficienta'' a samponului si balsamului cumparate de puff_real este pretul - iar acesta nu este un motiv prevazut de lege pentru returnarea banilor.
asa este.....nu cred ca poti compara produsele electronice-electrocasnice sau chiar imbracamintea-incaltamintea cu produsele cosmetice. Produsele achizitionate de mine nu au nici o neregula, vroiam doar sa stiu daca exista vreo lege care imi permite sa le returnez doar pe baza faptului ca m-am razgandit (asta intr-un termen rezonabil de 24-48 ore). Stiu cu siguranta ca in alte tari se practica acest lucru dar din cate inteleg la noi nu exista nimic negru pe alb. Oricum va multumesc si pe viitor sa fim mai atenti cand scoatem banul :)

Alte discuții în legătură

Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin zoltar zoltar Am cumparat o pereche de ochelari de soare de la o firma de renume care au vicii de refractie. Mentionez ca am cumparat produsul din magazin si nu ... (vezi toată discuția)