avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur produse lenjerie dama
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur produse lenjerie dama

Buna ziua
De cateva luni mi-am deschis un mic magazin online in care comercializez camasi de noapte dama dantela, satin etc
E ok, nu ma plang, insa acum 2 saptamani am avut parte de primul eveniment cu un client problematic. A achizitionat 4 articole, ulterior dorind sa returneze 2 dintre ele. Am zis ok, le puteti returna conform conditiilor de pe site, produsul sa fie intact cu accesorii si etichete etc. Mi-a zis ca nu e problema ca sunt asa cum le-a primit, nici macar nu le-a probat.
Cand le-am primit am ramas surprinsa: ambalajele rupte (cutii de tip capac ce se desfac usor doar ridicand capacul) , etichetele de carton cu sigiliu detasate de articol si mai ales produsul in sine facut ghem, punga, mototolit intors pe dos indesat in cutii.
Am refuzat clientului returul in aceste conditii , iar el ma "ameninta" ca va face plangere la anpc daca nu isi primeste banii inapoi. Are dreptate? Am exagerat eu?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:43, 26 Septembrie 2022
daca aveti imagini ale produselor asa cum au venit, lasati clientul sa faca plangere. e dreptul lui. in plus lenjeria intima si alte consumabile sunt excluse de la retur. vezi OUG 34/2014, art. 16

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se incadreaza pungile ca si ambalaj de desfacere enter_stef enter_stef Conform legii 249/2015 cei ce introduc ambalaje in piata sunt obligati la o taxa de 2lei/kg. Noi producem pungi de cadou (tiparite cu imagini generice) , ... (vezi toată discuția)
Returnare produs utilizat eticbravo eticbravo Buna ziua, detin un magazin online si ma confrunt cu urmatoarea situatie: am vandut un o placa de par (de buna calitate) iar clientul m-a anuntat ca doreste ... (vezi toată discuția)
Magazin de bricolaj nu respecta politica de retur. ursul pacalit de vulpe. dorunc dorunc Buna ziua, In urma cu o saptamana am achizitionat un produs din magazinul de bricolaj romanesc D...In acest interval, produsul a fost folosit timp de doua ... (vezi toată discuția)