avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare salariati si concedierea lor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare salariati si concedierea lor

Doi fosti salariati (sot si sotie) au dat in judecata societatea in iunie 2021 contestand deciziile de incetare CIM ca urmare a demisiilor. Raporturile de munca au incetat cu 03.02.2021. Este hotarare judecatoreasca din 06.04.2023, prin care se anulează acele decizii. Prin aceasta hotarare, obligă firma sa reintegreze pe reclamanti pe posturile detinute anterior concedierii si sa le plateasca acestora o despagubire egala cu salariile indexate, majorate si reactualizate, precum si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva. S-a facut apel. Apelul a fost respins in 05.09.2024. Cum se fac aceste reintegrari in REVISAL si care ar fi toate documentele care trebuiesc intocmite. State, declaratii 112 trebuiesc intocmite inclusiv cu luna octombrie 2024? Intrucat firma nu mai are venituri si nici activitate (din 01.01.2023), dorim sa ii concediem incepand cu data de 02.10.2024. cu ce articol din codul muncii putem face aceasta concediere si care ar fi documentele de intocmit. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: mariamaria567 , utilizator 14:05, 2 Octombrie 2024
1. Decizie de anulare a Deciziei de incetare si , totodata , de reintegrare .... se motiveaza cu hotararea instantei de judecata ... decizia va cuprinde si data cand se va prezenta la serviciu.

2. In Revisal , alegeti Reactivare contract
Operatia de reactivare contract se poate face apasand butonul "Reactivare" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Contracte" -subsectiunea "Incetare - Reactivare":
In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Temei reactivare: se selecteaza temeiul de reactivare al contractului de munca din lista de valori predefinite
- Explicatie: se completeaza explicatia reactivarii contractului
- Data reactivare: se selecteaza din controlul de data calendaristica, data de reactivare a contractului... reactivarea are loc la data incetarii c.i.m.

3. Generati fisierul pe care-l depuneti/transmiteti la ITM.
Multumesc.
as dori si modele de decizii (contra cost) si consultanta. la ce nr de telefon va pot suna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in functie tory_bei tory_bei 1.Anularea deciziei de desfacere C.I.M. in urma hotararii judecatorestii se face din oficiu sau trebuie alta decizie de reintegrare? 2.Data reintegrarii se ... (vezi toată discuția)
Reactivare contract in baza unei hotarari judecatoresti Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua. Va rog sa ma indrumati in vederea rezolvarii urmatoarelor probleme: 1. Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie rat maria rat maria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia urmatoare : in urma unor discutii intre angajator si angajat s-a procedat la desfacerea ... (vezi toată discuția)