Am o speta mai deosebita.
Am depus 212 cu datele privind CASS-ul datorat. Numele meu, la momentul respectiv era X. S-a inregistrat declaratia si mi-a aparut suma de plata pe ghiseul.ro.
Ulterior mi-am schimbat numele in Y. Am facut demersurile necesare in sensul in care am actualizat datele cu caracter personal la ANAF, dar mi s-a comunicat ca trebuie sa depun si 020+700. 020 l-am trimis prin formularul de contact din SPV Anaf si nici in ziua de azi nu am primit raspuns. Iar 700, oricat as incerca, nu completez in mod corect caci am erori de validare (principala fiind CIF-ul declarantului nu se gaseste in baza de date). Ei, din momentul in care am solicitat modificarea datelor, datoria a disparut de pe ghiseul.ro. Acum a aparut aministia asta fiscala si eu nu stiu ce am de facut:
- mi se aplica avand in vedere ca scadenta datoriei este 25.05.2025?
- daca pot aplica pentru a beneficia de amnistia fiscala, trebuie sa obtin raspuns de la Anaf privind trasnferul dosarului fiscal?
Nu inteleg de ce trebuie sa completam noi formulare (care nu sunt niciodata pe intelesul tuturor) si nu se poate face click-click pentru actualizarea domiciliului fiscal direct din biroul Anaf?