avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri pentru indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri pentru indemnizatie crestere copil

veniturile din chirii se iau in calculul indemnizatiei pentru crestere copil, alaturi de salariu?
Cel mai recent răspuns: Diana Nita , Consilier juridic 16:00, 9 Februarie 2010
Pentru ca sunt si eu in focuri pentru indemnizatie, va pot spune ca DA se iau in considerare la calculul indemnizatiei, daca aceste venituri sunt declarate la DGFP si platiti impozit pentru aceste venituri.
Pentru obtinerea ocumentelor justificative trebuie sa va adresati la biroul PF din cadru DGFP unde domiciliati.
Veniturile din chirii NU sunt venituri profesionale, deci NU se iau in considerare pentru indemnizatie.
cj_dianamarin a scris:

Pentru ca sunt si eu in focuri pentru indemnizatie, va pot spune ca DA se iau in considerare la calculul indemnizatiei, daca aceste venituri sunt declarate la DGFP si platiti impozit pentru aceste venituri.
Pentru obtinerea ocumentelor justificative trebuie sa va adresati la biroul PF din cadru DGFP unde domiciliati.

Va redau din Codul fiscal ce venituri profesionale supuse impozitarii sunt luate in calcul pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani

Art. 46. - (1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente.
(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute la alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.
(3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.
(4) Veniturile din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala provin din brevete de inventie, desene si modele, mostre, marci de fabrica si de comert, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea.

Art. 55. - (1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.
(2) In vederea impunerii, sunt asimilate salariilor:
a) indemnizatiile din activitati desfasurate ca urmare a unei functii de demnitate publica, stabilite potrivit legii;
b) indemnizatiile din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice fara scop lucrativ;
c) drepturile de solda lunara, indemnizatiile, primele, premiile, sporurile si alte drepturi ale personalului militar, acordate potrivit legii;
d) indemnizatia lunara bruta, precum si suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societati nationale, societati comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar, precum si la regiile autonome;
e) sumele primite de membrii fondatori ai societatilor comerciale constituite prin subscriptie publica;
f) sumele primite de reprezentantii in adunarea generala a actionarilor, in consiliul de administratie, in comitetul de directie si in comisia de cenzori;
g) sumele primite de reprezentantii in organisme tripartite, potrivit legii;
h) indemnizatia lunara a asociatului unic, la nivelul valorii inscrise in declaratia de asigurari sociale;
i) sumele acordate de organizatii nonprofit si de alte entitati neplatitoare de impozit pe profit, peste limita de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatia primita pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, pentru salariatii din institutiile publice;
j) indemnizatia administratorilor, precum si suma din profitul net cuvenite administratorilor societatilor comerciale potrivit actului constitutiv sau stabilite de adunarea generala a actionarilor;
k) orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor.

Art. 71. - Veniturile din activitati agricole sunt venituri din urmatoarele activitati:
a) cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat;
b) cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor;
c) exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea;
d) valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, incepand cu data de 1 ianuarie 2008.
Stimati domni sau doamne - veniturile din chirii se incadreaza astfel:
Mentionam ca potrivit prevederilor art. 46 alin. (1) , alin. (2), alin. (3) si alin. (4) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, definirea veniturilor din activitati independente este facuta astfel:

(1) Veniturile din activitati independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere si veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod invidiual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitasi adiacente.

(2) Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comert ale contribuabililor, din prestari de servicii, altele decat cele prevazute al alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.
Vreau sa mai adaug ceva, poate nu m-am facut inteleasa:
- am vb din proprie experienta, intru-cat mie personal mi-au fost luate in calcul indemnizatiei veniturile obtinute aferente a 2 contracte de inchiriere (respectiv : domeniu de internet si marca inregistrata), contracte inregistrate la finante.
- daca va referiti la veniturile din cedarea folosintei bunurilor - cred ca aceste venituri nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei cf CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil in varsta de pana la 2 ani elusca elusca Ce inseamna: \"Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danidaniela3 danidaniela3 Buna la toata lumea! Ce se intampla cu viitoarele mamici care nu au staguli de cotizare de 12 luni?Primesc sau nu indemnizatie?Care ar fi solutia in cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil myn myn buna ziua va rog sfatuiti-ma ! locuim in mediul rural,avem o miniferma,nu suntem autorizati sub nici o forma juridica,iar acum ne dorim un copil. ce forma ... (vezi toată discuția)