Buna ziua! Am cumparat un teren intravilan,avem toate autorizatiile,am construit o casa(inca nu este gata).am imprejmuit terenul cu spalieri din beton,bagati in pamant si cu plasa impletita de sarma.avem proiect si aprobare pt gard zidit,din beton cu panouri din fier forjat. Vecinul de langa noi,fiind mai sus,si a sprijinit de gardul facut de noi, boltari din beton pt a si ridica terenul si a indrepta. Terenul este in panta,boltarii lui imping stalpii nostri si cad. Am facut sesizare la politia locala care au zis ca nu au ce sa i faca pt ca gardul nostru nu este conform si daca il amendeaza si face contestatie ne pot amenda pe noi ca gardul nostru este ilegal. Au dreptate?
Buna. Acum ceva timp, am trecut prin dilema asta cu gardurile/imprejmuire perimetrala, si da cam orice gard (cu exceptia celor vii din arbusti/plante si cel mobil care se pune la proteste) este ilegal daca nu are autorizatie de constructie. Deci teoretic si daca bagi niste araci de vie in pamant si le pui o plasa de umbrire, daca nu are autorizatie, tot ilegal este. Mare atentie ca amenzile pot fi mari si lumea este rea.