avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara. Va rog sa imi explicati de ce la trecerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara. Va rog sa imi explicati de ce la trecerea de la pensia ...

Buna seara. Va rog sa imi explicati de ce la trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta au fost scazute puncte de la 25.52 la 22.42. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miss dulcine , utilizator 13:02, 8 Octombrie 2024
De la e la 1 septembrie, perioadele cu pensie de invaliditate nu se mai regăsesc în lista celor asimilate stagiilor de cotizare.
La inceperea pensiei de invaliditate, pe decizie, erau 25.52 puncte. Acum, la iesirea cu pensie limita de varsta, pe decizie sunt 22.42 puncte. De ce s-au scazut punctele? Multumesc.

miss dulcine a scris:

Buna seara. Va rog sa imi explicati de ce la trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta au fost scazute puncte de la 25.52 la 22.42. Multumesc.

Din cauza că punctele aferente stagiului potențial au fost înlocuite cu cele ale stagiului asimilat (pensie de invaliditate).În ce zi și lună ați trecut la limită de vârstă ?
13.07.2024.

Carp Mircea a scris:

Din cauza că punctele aferente stagiului potențial au fost înlocuite cu cele ale stagiului asimilat (pensie de invaliditate).În ce zi și lună ați trecut la limită de vârstă ?

Iesind la limita de varsta la 13.07. 2024 pensia nu trebuia calculata cu legea veche? E calculata cu L 360.

miss dulcine a scris:

13.07.2024.

Carp Mircea a scris:

Alte discuții în legătură

Am fost pensionata pentru pierderea capacitatii de munca gradul ... Gramamaria Gramamaria Am fost pensionata pentru pierderea capacitatii de munca gradul 2 in perioada 1992-2004 . In decizia de recalculare a pensiei de limita de varsta, aceasta ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate de gradul doi dinonicu dinonicu Din decizia de pensie lipseste rubrica aferenta stagiului potential care a fost indeplinit in anul 2022 si bineinteles lipsesc si punctele acordate de legea ... (vezi toată discuția)