avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am fost pensionata pentru pierderea capacitatii de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am fost pensionata pentru pierderea capacitatii de munca gradul ...

Am fost pensionata pentru pierderea capacitatii de munca gradul 2 in perioada 1992-2004 . In decizia de recalculare a pensiei de limita de varsta, aceasta perioada a fost incadrata la stagiu de cotizare asimilat .

Mentionez ca,in legea 360/2023 articolul 14 nu prevede incadrarea acesteia in perioada asimilata. Unde e corect sa fie incadrata@
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:29, 4 Septembrie 2024
Acm sunteti in pensie de limita de varsta ?
Da!
Da,sunt in pensie de limita de varsta
In regula.
Pana la intrarea in vigoare a legii 360/2023 stagiul asimilat aferent pensiei de invaliditate a intrat in calculul pensiei de limita de varsta.
Pe legea 360/2023 nu mai este mentionat in lege ca fiind stagiu asimilat si deci nu va mai intra in calculul penasiei de limita de varsta.
Probabil va ramane in calculul cuantumului pensiei stagiul potential.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate silvia59 silvia59 ce implicatii asupra calcului pensiei de limita de varsta poate avea trecerea de la pensia de invaliditate gradul II la pensia de invaliditate gradul ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate - stagiul potential raser raser - La intrarea in pensia de invaliditate, la 9.07.2004, sotiei mele i-a fost acordat un stagiu potential de 7 ani si 10 luni. La 1.07.2011, dupa 6 ani, 11 luni ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind pensia de invaliditate ionelasandu ionelasandu Am o mare dilema cu privire la vechimea in munca acordata in urma pensiei de invalididate de gradul II.Mentionez ca mama are varsta de 51 de ani ,ani lucrati ... (vezi toată discuția)