avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni...Bună seara! Părinții mei au decedat. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni...Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din ...

Bună seara! Părinții mei au decedat.
Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi frati în viata ...In urma părinților a ramas un apartament coproprietate...ca masa succesorala...Mama a lăsat testament fiului meu ( nepotul sau)....dar tata nu a facut nici un testament.
Sora mea decedata
..la radul ei a lăsat prin testament tot fiului meu locuinta sa .
Vom deschide succesiunea după parinti ....dar mentionez ca niciunul dintre noi doi frati nu am facut declaratii de acceptare a mostenirii in termenul de 1 an prevazut de lege...ci doar fiul meu care avea testament lasat de bunica sa...
..întrebare 1... se poate dezbate succesiunea pt ambii sau e obligatoriu pt fiecare părinte în parte... in ordinea datei decesului ?
Întrebare 2.
..cum se va dezbate succesiunea după parinti....daca sora mea decedata a lăsat la randul ei testament fiului meu...acesta poate veni sa o reprezinte pe sora mea la succesiunea mamei in virtutea testamentului ?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Cinesice@$, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiuni succesive Flori7912 Flori7912 Bună ziua, Se da următoarea situație: bunica văduvă, succesiune după soțul decedat făcută, are un singur fiu necăsătorit dar care are 3 copii cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)