avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va salut pe toti: tatal meu este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va salut pe toti: tatal meu este ...

va salut pe toti
problema mea este urmatoarea:
tatal meu este decedat in 2006
mama a decedat si ea in 2020.
-cand a trebuit sa o ingropam unde tata era de drept proprietar al locului de veci si unde toate rudele lui sunt ingropate(respectiv frati.mama,tata),am aflat cu surprindere ca nu mai apartin locurile de veci tatalui meu ci fratelui(unica ruda in viata a tatalui) care a venit din SUA si a cumparat ambele locuri.(doua locuri separate,figuri diferite).
-administratia cimitirului ne a informat,cand am fost sa pregatim pt mama ingropaciunea, ca s a trimis instiintare si mie si fratelui meu pe mail pt succesiune dar nu am primit nimic drept pt care ,in temeiul neprezentarii la discutie,am fost eliminati din succesiune.
- si cand l am sunat pe unchiul meu,acesta a zis ca nu avem ce cauta acolo si sa ne descurcam....nu pot mentiona chinul prin care am trecut sa o ingrop pe mama mea(fratele ei a trimis urgent procura din germania si asa am putut sa o ingropam,in timp util,in cimitirul unde familia ei are locul de veci).
mentionez ca in acest moment eu ca fiu al decedatului tata si fratele meu nu stim cum sa facem sa schimbam aceasta ticalosie.
-unchiul meu care a venit din SUA a ingropat o pe sotia lui acolo,complet o straina de familie,a aruncat crucea tatalui meu si dupa 1 an de zile respectiv 2021,am descoperit cu stupoare la mormant ca era crucea de lemn al unchiului meu care a facut toate acestea,decedat.
-am fost la administratia cimitirului din nou si dupa lungi insistente,am decoperit ca taxele sunt platite pana anul acesta de catre o femeie,al carei nume l am primit ,dar doar cel mic.
INTREBAREA MEA ESTE:
ma poate ajuta cineva sa aflu cum pot lamuri aceasta situatie?
doresc din respect fata de parintele meu,sa nu se instraineze aceste locuri de veci pe care le am pierdut cel mai probabil prin o ticalosie.,si sa ramana in familia mea,din care eu si fratele meu suntem singurii urmasi.
multumesc

Alte discuții în legătură

O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)
Pierderea mormantului Faragaucristina Faragaucristina Am pierdut locul de veci al mamei mele.pentru ca a expirat termenul de concesionare.acum a cumpărat altcineva locul.nu mai anunțat nu stiu ceau facut cu ... (vezi toată discuția)
Contestarea certificatului de succesiune nicugt nicugt Salutare, Am rugamintea sa imi dati un sfat privind urmatoarea situatie. Bunicul meu a decedat in1970 si a fost ingropat intr-o groapa ce ii apartinea ... (vezi toată discuția)