avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Pe proprietatea mea se afla o veche ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Pe proprietatea mea se afla o veche magazie. Noii ...

Buna seara,
Pe proprietatea mea se afla o veche magazie. Noii vecini au spus că se vor duce în instanță daca nu îmi repar acoperișul magaziei. Invoca motivul că ar cădea țigle in curtea lor. Întrebarea mea este daca este întemeiat motivul lor și ce articole de lege reglementează situațiile de genul acesta.
Mulțumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:47, 7 Octombrie 2024
Motivul lor e foarte bun daca intr-adevar asa stau lucrurile.
Motivul este bun, dar care este legea care reglementează cazurile de genul acesta?
in codul civil va gasi el un articol, daca va asteptati sa gasiti o lege in care sa scrie negru pe alb tigla in curtea vecinului, nu gasiti.
daca nici picatura de la streasina nu are voie sa se scurga in curtea vecinului, va dati seama ca nici tigla dvs nu trebuie sa ajunga acolo. mai departe, conteaza daca ii face si ceva pagube.
Sincer, cat o sa va coste procesul, mai bine reparati si ramanei si in bune relatii de vecinatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)