avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am văzut un răspuns al casei de pensii dat la o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am văzut un răspuns al casei de pensii dat la o petiție din ...

Am văzut un răspuns al casei de pensie dat la o petiție din 03.09.2024 prin care se solicita trecerea de la PAP la PLV cu vârsta redusa conform art.56 din legea 360/2023 prin care se spunea ca art. respectiv se aplica doar oentru noile ieșiri la pensie, Am văzut și răspunsul dat de o alta casa de pensii în aceeași situație, în care se spunea ca trecerea se va face din oficiu, conform art 56, de îndată ce aplicația informatica va fi funcțională. Aceeași lege, aceleași cazuri de îndeplinirea a condițiilor de pensie limita de vârstă redusa, dar răspunsuri diferite date de 2 case de pensii din 2 județe.
Exista și art.120 din hitararea 181/2024 adică din normele de aplicare ale legii 360 în care se zice ca: pensiile stabilite conform legislației anterioare devenite pensii anticipate conform. art 144 alin 3 di 4 și art.146 din lege devin pensii limita de vârstă la data implinirii varstei și stagiului minim de cotizare, respectiv a condițiilor de pensie limita redusa.
Care este interpretarea legala (interpretarea corecta)?

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor 360/ 2023 johnny_1961 johnny_1961 Legea 360/ 2023 Pensia anticipata partiala! Buna ziua Sunt pensionat anticipat partial din 2021. , stagiul de cotizare pe decizia de pensionare este de ... (vezi toată discuția)
Bună seara. art 46 (2) din legea 360 / 2023, referitor la interdicția ... Ichim Lenuța Ichim Lenuța Bună seara. Art 46 (2) din Legea 360 / 2023, referitor la interdicția cumularii pensiei cu salariul nu se aplica funcționarilor publici care se vor pensiona ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipat partiala transformata in pensie anticipata. johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua Am decizia de pensie anticipat partiala din luna mai 2021 ! Am mai lucrat pana in iunie 2022 si atunci am iesit la pensie in baza deciziei de ... (vezi toată discuția)