avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana fara venituri, neasigurată la sănătate, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana fara venituri, neasigurată la sănătate, este obligatoriu ...

O persoana fara venituri, neasigurată la sănătate, este obligatoriu să plătească pentru asigurarea de sanatate?
Cel mai recent răspuns: Annie2468 , utilizator 08:56, 12 Octombrie 2024
Nu e obligatoriu, dar ar fi bine să fie înscrisă la un medic de familie pentru a putea beneficia, totuși, de o minimă asistență medicală.
Vă pun niște link-uri la articolele noastre pe acest subiect:
www.avocatnet.ro/articol_636...
www.avocatnet.ro/articol_665...
Multumesc frumos! Dar la CAS(pensie)?
Nu o obliga nimeni dar , daca nu are minim 15 ani cotizati la fondul de pensii publice , la anii batranetii din ce va trai ?
Pentru a primi o pensie cât de mică TREBUIE să ai minim 15 ani stagiu de cotizare.
Dacă nu lucrează, sau nu plătește din mână MINIM 15 ani, la bătrânețe nu va primi nimic, persoana în cauză va fi muritoare de foame.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Asa este! Ma refeream la cateva luni fara cotizare, desi stagiul este complet.

Alte discuții în legătură

Bună seara. vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns. ... Georgetavass Georgetavass Bună seara. Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns. Soțul meu a întrat în șomaj cu data de 01.10.2022 și are nevoie de carnetul de șomaj pentru ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de pensie??? georgecolea georgecolea Buna seara, Daca eu sunt coasigurat la sotia mea de un an si jumatate, pot beneficia de pensie? Eu nu am nici un fel de venit.Am lucrat acum ceva ani si nu ... (vezi toată discuția)
Ce avantaje am daca devin coasigurat? 22alex 22alex Ce avantaje am daca devin coasigurat al sotului meu? (eu nu lucrez) (vezi toată discuția)