avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiez de pensie???
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiez de pensie???

Buna seara,

Daca eu sunt coasigurat la sotia mea de un an si jumatate, pot beneficia de pensie?
Eu nu am nici un fel de venit.Am lucrat acum ceva ani si nu am ridicat cartea de munca de acolo,iar vechime pe ea cred am doar vreo 12-14 ani.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:11, 13 Iulie 2013
Depinde in primul rand ce varsta aveti daca va referiti la pensie de varsta aceasta se poate obtine la 64 ani parca numai daca aveti minim 15 ani in campul muncii daca va referiti la pensie de invaliditate beneficiaza de ea orice este incadrat in grad de invaliditate.
Pensia nu are nici o legatura cu faptul ca sunteti coasigurat al sotiei dvs. Coasigurat inseamna ca beneficiati doar de asigurarea de sanatate platita de sotia dvs. si nu veti plati serviciile medicale incluse cand veti avea nevoie de ele.
Coasigurarea nu se refere la pensie ci doar la faptul ca puteti beneficia de servicii medicale pe asigurarea sotiei.
1. Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa indepliniti, concomitent, doua conditii:
- varsta de 65 de ani;
- stagiul minim de cotizare la pensie de 15 ani.

2. Faptul ca sunteti coasiguratul sotiei la sanatate nu are nici o relevanta la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita varsta, stagiu de cotizare neatins dansasads dansasads Buna ziua! M-ar interesa daca exista vreo modalitate de pensionare pentru o persoana care a implinit varsta de pensionare, are 11 ani in total in campul ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii - dobandire calitate co-asigurat Marryann10 Marryann10 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: sotia mea a fost casnica toata viata. Eu sunt iesit la pensie de 10 ani. Ca bunuri avem ... (vezi toată discuția)