avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. În august 2020 am cumpărat jumătate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. În august 2020 am cumpărat jumătate de duplex ...

Bună ziua. În august 2020 am cumpărat jumătate de duplex de la un dezvoltator doar cu branșament la energie electrică. Dezvoltatorul a cumpărat terenul de 3 frați care pentru a parcela PUZ-ul au primit obligația de la primărie să aducă toate utilitățile în zonă (apă, canal, curent, iluminat, trotuar). Fiind 3 frați, s-au certat între ei și s-a făcut doar post trafo din care avem curentul, rețeaua de apă executată, dar nepredată la primărie, s-au făcut teste de către aquatim (spălat conductă. probe presiune etc) și am avut apă (gratis, fără nici un contract) vreo 3 luni. O mică paranteză: s-a executat rețeaua de apă, s-au pus căminele, butoaiele, am primit apometrul pe care l-am montat singur și am avut apă 3 luni după care unul din cei 3 frați nu a depus toate documentele rețelei de apă la primărie pentru predare, deci are o rețea de apă pe terenul primăriei (stradă). Restul nu au fost trase. Știu că din 2019 s-a dat modificat legea cu privire la calitatea în construcții în care zice că dezvoltatorii nu mai pot vinde fără branșamentul definitiv la utilități (pe vremea aia nu știam și ca orice român naiv, am zis că într-un an maxim o să fie trase). 2 vecini care și-au făcut casa în regie proprie și au cumpărat terenul de la cei 3 frați i-au dat în judecată pentru lipsă utilități și au câștigat, dar utilitățile tot nu au apărut și nici nu se mișcă ceva.
Pe scurt, pot da dezvoltatorul în judecată după 4 ani? Sau ar trebui să dau în judecată cei 3 frați (cu care eu nu am niciun contract. dar ei au obligația de a face extindere la utilități, iar dezvoltatorul să facă branșamentele)? În mod normal dezvoltatorul trebuia să dea în judecată pe cei 3 frați.
Pe scurt: nu am apă, canal și gaz. Cine are PUZ-ul a primit obligație de la primărie pentru a trage utilitățile, dezvoltatorul a vândut casa fără branșamente. Termenul pentru a aduce utilitățile în zonă a trecut. Deși în antecontract și contract nu e stipulat de utilități, conform legii nu mai poți vinde fără branșamente la utilități. Județul Timiș.

Alte discuții în legătură

Obligativitate introducere utilități publice pe puz care a fost predat primăriei sorindoru sorindoru Bună ziua, Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de ... (vezi toată discuția)
Nereguli privind racordarea individuala la utilitati - bloc nou - cdr84 cdr84 Bună ziua, prin prezenta vreau să vă aduc la cunoștință următoarele: - Locuim într-un imobil nou, aflat pe o alee unde mai sunt alte șapte ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care dezvoltatorul refuza sa lase ... chiti.dan chiti.dan Ce se poate face in cazul in care dezvoltatorul refuza sa lase locatarii sa se conecteze la reteaua publica de curent electric? Mentionez ca locuiesc de 3 ani ... (vezi toată discuția)