avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin o casa in faza de receptie a lucrarii, dar nu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin o casa in faza de receptie a lucrarii, dar nu am racordare ...

Detin o casa in faza de receptie a lucrarii, dar nu am racordare la electricitate. Sunt racordat la apa si canalizare, am autorizatie de constructie, acte proprietate teren, proiect inscris la urbanism, diriginte de santier. PUZ-ul prevede utilitati in zona, dar in realitate, electrica, romgaz isi bat joc de toata lumea, iar primaria nu se implica deloc.
Nu este vina mea ca primaria a inceput cu sfarsitul, a emis auturizatii de constructie fara utilitati in zona.
Vreau sa intabulez in vederea vanzarii imobilului, cum trebuie sa procedez?
Se poate face ceva pe cale juridica?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
MihaiC2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiC2000 , utilizator 10:07, 9 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca PUZ-ul prevede utilitati, acestea trebuie sa existe in realitate, in teren, functionale, ca sa puteti intabula.
Fara utilitati functionale, legea constructiilor nu mai permite efectuarea receptiei finale.
Obligatia de a exista utilitati functionale in zona revine dezvoltatorului.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Acum constructia este finalizata, apa, canal sunt racordate, exceptie face curentul electric. Am inteles ca nu putem intabula casa dar cat ne mai poate tine acesti imbecili in zona aceasta de semi legalitate? Ne vom muta in locuinta, vom instala panouri solare, si stam cu panoul de santier in gard si cu autorizatia de constructie reinnoita anual. Cat poate sa ne tina asa electrica? Nu putem obtine "certificatul de atestare a edificarii constructiei" de la consiliul local si intabula casa? Vrem sa platim impozit pe proprietate si nu putem face asta. Stat disfunctional. Va ajunge aceasta situatie la presa interne si internationala pentru ca merita autoritatile sa fie facute de rasul lumii.
Problema dvs. este de competenta dezvoltatorului care are obligatia legala sa asigure racordarea la curentul electric. Daca ati semnat preluarea casei fara curent este in dezavantajul dvs. Trebuia sa semnati (daca tot ati semnat) cu termen clar de racordare, penalitati de intarziere, clauza cu despagubiri, etc. Cu astfel de clauze puteati da dezvoltatorul in judecata. Dvs. nu aveti ce face la la firma de distributie curent elecric. Cum motiveaza dezvoltatorul intarzierea racordarii ? Personal, cred ca vina ii apartine dezvoltatorului care nu a intocmit documentatia necesara corect si/ sau nu a obtinut avizele necesare.
Nu statul, primaria, CF, etc. sunt de vina, ci dvs. ca nu ati stiut legislatia si ati fost pacalit de dezvoltator.
Mulțumesc, dar e mult mai complicat.
Dezvoltatorul este pe mana cu primarul, notarul....care a făcut actele.
Justiția este disfuncțională, suntem la a zecea amânare, așteaptă șpagă și ei, na
Cum e de vina întotdeauna păgubitul.
Am avut acte notariale, cu amenzi prevăzute pentru nerespectare de termen de predare.
Lipsa de legislație, corupția întregului sistem nu poate crea o vina a cumpărătorului.
Legislatie exista, numai ca trebuie aplicata/ respectata.
Cazurile de coruptie se pot rezolva numai in instanta. Generalizarile despre coruptie sunt periculoase. Ele trebuie dovedite in instanta.

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Bransament primarie Aristocratul Aristocratul Buna ziua, In zonele rezidentiale si/sau industriale unde exista mai multe constructii, primaria are obligatia prin lege sa asigure accesul la utilitati? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ... adina22222222 adina22222222 Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a ... (vezi toată discuția)