Bună ziua!
Sunt functionar public, salariat al unei institutii publice și încadrată cu grad de handicap accentuat in baza unui certificat de incadrare revizuibil (24 de luni). In intervalul dec.2022-oct.2024 am beneficiat de sporul de handicap calculat ca 15% din salariul de baza aflat in plata la luna nov.2022. In luna oct.2024 a fost emis un nou certificat valabil pana in 2026.
Vă rog să-mi răspundeți dacă sporul de handicap de 15 % din salariul de bază se calculează la salariul din dec.2022 sau la salariul din luna in care s-a nascut noul drept pentru spor ( oct/nov.2024), mi se invoca fatpul ca este acelasi spor, ( desi avem on nou act administrativ care stabileste un nou dretp pe o perioada de doi ani in prelungirea celui initial ) asa ca se mentine baza de calcul la acelasi nivel, la salariul aflat în plată in luna decembrie 2022.
Mulțumesc frumos!
Spor 15%
Valister
Bună ziua!
Sunt functionar public, salariat al unei institutii publice și încadrată cu grad de handicap accentuat in baza unui certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)