avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SPOR HANDICAP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SPOR HANDICAP

Bună ziua!
Sunt functionar public, salariat al unei institutii publice și încadrată cu grad de handicap accentuat in baza unui certificat de incadrare revizuibil (24 de luni). In intervalul dec.2022-oct.2024 am beneficiat de sporul de handicap calculat ca 15% din salariul de baza aflat in plata la luna nov.2022. In luna oct.2024 a fost emis un nou certificat valabil pana in 2026.
Vă rog să-mi răspundeți dacă sporul de handicap de 15 % din salariul de bază se calculează la salariul din dec.2022 sau la salariul din luna in care s-a nascut noul drept pentru spor ( oct/nov.2024), mi se invoca fatpul ca este acelasi spor, ( desi avem on nou act administrativ care stabileste un nou dretp pe o perioada de doi ani in prelungirea celui initial ) asa ca se mentine baza de calcul la acelasi nivel, la salariul aflat în plată in luna decembrie 2022.
Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt functionar public, salariat al unei institutii ... Valister Valister Bună ziua! Sunt functionar public, salariat al unei institutii publice și încadrată cu grad de handicap accentuat in baza unui certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)
Spor 15% Valister Valister Bună ziua! Sunt functionar public, salariat al unei institutii publice și încadrată cu grad de handicap accentuat in baza unui certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)
Care este data de la care se aplica? raisa-gabriela raisa-gabriela O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % ... (vezi toată discuția)