avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant CAR invatamint.Sotul meu a girat o persoana ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant CAR invatamint.Sotul meu a girat o persoana care nu mai ...

Girant CAR invatamint.Sotul meu a girat o persoana care nu mai plătește ratele.Girantii în nr.de trei au plătit ratele timp de un an după care unul din giranți a murit.iar acum soțul meu și cel lalt girant trebuie sa plătească ratele doar ca va trebui sa achite o suma mai mare .Soțul nu poate achita deoarece pensia nu ii permite sa mai rămână cu nici un leu ce poate sa faca?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:40, 13 Octombrie 2024
Sotului ca girant i se aplica Art 729 - Cod procedura civila.

1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât este legal să se rețină salariatului ca sumă reprezentand rate, popriri, etc..din venitul net lunar Ela Popa Ela Popa Bună ziua. Dacă ați putea să mi spuneți, ce lege stipulează cât se poate retine ca rată și/ sau poprire din venitul net lunar al unei ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie livdechei livdechei in cazul unei popriri facuta de anaf asupra unei pensii,care este cuantumul maxin la care se poate face asupra pensiei (vezi toată discuția)
Salariu Oprea Vasilica Oprea Vasilica Am proprie pe salariu . Cât este limitata acestei proprii și din care venit se oprește net sau brut? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)