avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare post dupa absolvire master
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare post dupa absolvire master

Sunt licentiat in contabilitate si informatica de gestiune sistem BOLOGNA (3 ANI) si lucrez ca functionar public in cadrul unei primarii la serviciul de evidenta persoanelor.Nu mi s-a transformat postul si am fost indrumata sa urmez cursurile de masterat. In prezent am urmat cursurile de masterat specializarea Studii europene de administratie publica ,astept dizertatia si doresc sa intreb daca mi se poate transforma postul din studii medii in studii superioare de lunga durata.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:41, 27 Februarie 2010
ce functie publica ocupati momentan? :)
Nu prea stiu cum sa interpretez...adica nu au vrut sa va transforme postul dupa absolvirea sistemului Bologna (asimilat de legea 330/2009 cu studiile superioare), dar v-au trmis la master:)
Teoretic, afara de unele domenii strict specializate (gen contabilitate, urbanism, taxe si impozite, etc.), facultatea de administratie publica este acceptata pentru incadrarea pe studii superioare in administratia publica. Totusi, in loc sa ne intrebati pe noi, mai bine puneati intrebarea serviciului de resurse umane din institutia dvs; nu este suficient sa fie absolvita o institutie de invatamant superior; mai trebuie sa existe si disponibilitate bugetara, functie publica prevazuta pentru promovare in planul anual de ocupare a functiilor publice si dorinta conducatorului institutiei sa considere studiile dvs. ca fiind folositoare activitatii desfasurate.
Teoria spune ca da, ar trebui sa fiti promovat. Practica...difera, in functie de realitatea "din teren" si de scopul principal al functiei publice ocupate de dvs.
Revin si fac precizarile:Facultatea absolvita este Contabilitate si informatica de gestiune, lucrez ca referent in cadrul serviciului public de evidenta persoanelor iar in fisa postului ma ocup cu administrarea bazei de date. Recomandarea de la R.U. a fost sa ma inscriu la master ,astfel urmez masterul de Studii europene de adm .publica. Intreb;-a avut dreptate angajatul de la R.U. s-au am fost pasat si trimis sa fac aceste cursuri numai ca sa scape de insistentele mele? Ce pot face.
Daca e sa ma intrebati pe mine.... nu fac legatura intre studiile europene, si evidenta persoanelor.... Fiti va rog ceva mai explicit, ce anume faceti dvs. acolo? care sunt atributiile dvs, conf. fisei postului? :)
Administrarea bazei de date in cadrul serviciilor de evidenta informatizata a persoanei presupune activitati informatice din cate stiu eu...de asemenea, colaborarea cu serviciile de stare civila din primarii si cubiroul de eliberare a actelor de identitate (corectati-ma daca gresesc). Ori, daca am dreptate, zau ca nu inteleg ce are de-a face masterul in administratie publica - studii europene cu asta. Cei de RU trebuiau sa va indice un master su specializarea "administratie publica generala"...parerea mea:)

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public 2010 kormi kormi Buna ziua! Va prezint un caz: Angajat la o primarie comunala, referent III sup.I, cu o vechime de 20 ani la compartimentul de texe si impozite; Licentiat a ... (vezi toată discuția)
Incadrare pe post in administratia publica locala florynp florynp Buna ziua, In cazul in care am absolvit un colegiu de Administratie si Secretariat dupa care am continuat studiile, in sistem Bologna, la Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa mihailivan mihailivan sunt functionar public incadrat in 2007 pe studii medii referent (nu au fost scoase la concurs posturi ptr studii superioare la acel concurs). am absolvit ... (vezi toată discuția)