avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Salut, In iunie 2025 am nunta (doar cununie civila, nu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Salut, In iunie 2025 am nunta (doar cununie civila, nu religioasa). ...

Salut,
In iunie 2025 am nunta (doar cununie civila, nu religioasa). Eu si logodnicul meu avem buletine cu adresa in Ovidiu, dar vrem sa avem cununia civila intr o locatie din Constanta unde vom avea si petrecerea.
Un prieten mi-a zis ca nu putem face cuninia civila in Constanta pentru ca avem adrese de Ovidiu pe buletin. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:39, 14 Octombrie 2024
E adevărat, ca să vă căsătoriți civil în Constanța trebuie ori ca unul dintre dvs. să găsească pe cineva să îi facă viză de reședință, ori să încercați să obțineți aprobarea primarului Constanței.

Articolul 24
(1) Căsătoria se încheie de către ofițerul de stare civilă la sediul serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor, al primăriei în a cărei rază de competență teritorială își are domiciliul ori reședința unul dintre viitorii soți sau, după caz, la un sediu destinat acestui scop, stabilit de primarul unității administrativ-teritoriale respective.
(...)
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), căsătoria poate fi încheiată la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, la o altă primărie decât cea în a cărei rază teritorială domiciliază sau își au reședința viitorii soți, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale unde se încheie căsătoria.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununie civila in alt judet Celmic Celmic Buna ziua! Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim si am dori sa o facem undeva pe malul marii (stiu, vom ingheta). Problema e ca ne este greu sa gasim ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in alt oras eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va rog sa ma informati daca se poate incheia o casatorie in alt oras decat cel din buletinul viitorilor soti si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)