avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua.

Suntem fericiții moștenitori ai unui unchi care nu a avut copii , moștenim acest unchi împreună cu o mătușă , sora defunctului care este în viață. Defunctul a avut trei surori, mătușa în viață actuală, o soră mama noastră 3 băieți care este decedata și pe această poziție am venit că ascendenți și alta soră cu alți trei copii , în aceași situație că noi , decedată. În această situație am depus toate actele prin delegarea unei nepoate a mătușii noastre, prin procură pentru a duce la îndeplinire formalitățile la notariat și la alte instituții.
I-am trimis toate sumele necesare pentru achitarea taxelor, impozitelor, onorariilor cât și pentru deplasări de la domiciliu către aceste instituții. Subiectul moștenirii este un apartament cu 2 camere în orașul Predeal, pe care dorim și am fost de acord de la bun început să îl vindem pentru a ne lua fiecare partea cuvenită. Nepoata delegată, din momentul când a intrat în posesia documentelor în numele nostru, nu mai corespondează cu noi , condiționând pe surse achitarea unei sume exagerate, din punctul nostru de vedere, ieșită din practici de intermediere, intrarea noastră în posesia documentelor si blochează procesul de vânzare a apartamentului.
Întrebarea este cum putem obține actele legale , care sunt pe numele nostru, duplicat legalizat și cum putem intra in drepturile noastre de proprietari legali a acestui bun moștenit?
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
toderascuartizan, utilizator
Cel mai recent răspuns: toderascuartizan , utilizator 18:28, 14 Octombrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
În cazul în care nu s-a dezbătut moștenirea și dosarul este nefinalizat, puteți începe prin a merge la notarul la care ați făcut procura și o revocați în totalitate pentru ca respectiva rudă să nu o mai poată folosi. Ulterior, vă prezentați personal la notariatul/instanța în cauză unde sunt depuse documentele pentru moștenire, semnați și intrați în posesia certificatului de moștenitor/sentinței.
În cazul în care este finalizat dosarul, vă puteți adresa notariatului/judecătoriei care a emis certificatul de moștenitor/sentința, pentru a vă elibera un exemplar/copie legalizată întrucât sunteți parte în act.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
Andreea.2024, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns

Andreea.2024 a scris:

Bună ziua!
În cazul în care nu s-a dezbătut moștenirea și dosarul este nefinalizat, puteți începe prin a merge la notarul la care ați făcut procura și o revocați în totalitate pentru ca respectiva rudă să nu o mai poată folosi. Ulterior, vă prezentați personal la notariatul/instanța în cauză unde sunt depuse documentele pentru moștenire, semnați și intrați în posesia certificatului de moștenitor/sentinței.
În cazul în care este finalizat dosarul, vă puteți adresa notariatului/judecătoriei care a emis certificatul de moștenitor/sentința, pentru a vă elibera un exemplar/copie legalizată întrucât sunteți parte în act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bebelino2006 bebelino2006 Buna ziua, Avem urmatoarea situatie : O familie compusa din doi frati si trei surori. Din toti cei de mai sus,in viata a mai ramas o sora care are doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a decedat anul trecut si prin testament a lasat totul ... Amalia59 Amalia59 Unchiul meu a decedat anul trecut si prin testament a lasat totul sotiei in viata. Nu au avut copii doar nepoti de la frate sau sora. Unchiul meu are 3 nepoti ... (vezi toată discuția)