avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Buna ziua.Cum pot accesa bani pentru reparatii in ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Buna ziua.Cum pot accesa bani pentru reparatii in casa? am inteles ...

Buna ziua.Cum pot accesa bani pentru reparatii in casa?am inteles ca sunt niste fonduri nerambursabile.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:15, 14 Octombrie 2024
Ce poți plăti cu un voucher de 72.500 de lei?

Fiind un voucher acordat pentru modernizarea energetică a locuinței, acesta poate fi utilizat pentru lucrări destinate renovării exterioare. Există 2 axe ale Programului National „Casa Eficientă Energetic”, după cum urmează:

Axa 1 – care presupune instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri rezidențiale unifamiliale. Acesta este dedicat populației vulnerabile.
Axa 2 – destinată renovării energetice a clădirilor rezidențiale unifamiliale, ce aparțin persoanelor fizice.
Astfel, poți solicita finanțare pentru următoarele lucrări:

Izolarea termică a pereților exteriori și a fațadei casei;
Înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, ce poate include uși și ferestre noi;
Izolarea termică a acoperișului;
Instalarea unui sistem fotovoltaic, cu o capacitate de 3kW net (lucrare permisă doar proprietăților vulnerabili, înscriși în axa 1).
Pentru a beneficia de acest voucher, va trebui să dovedești că locuința ta este încadrată în clasa energetică G, F, D, sau E, printr-un audit energetic. De asemenea, la depunerea documentației pentru primirea voucherului, este necesar să prezinți un contract cu o firmă de construcții. Vei mai avea nevoie, totodată, de un proiect care să arate că lucrările pe care le vei face cresc eficiența energetică a casei cu cel puțin 30 de procente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica acoperis fodor florian fodor florian Vreau sa stiu in ce baza legala ( nr.leg , etc )se poate izola si termic acoperisul unui bloc tininduse cont ca izolarea hidro a fost facuta acum 5 ani.Cei de ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a apartamentului armand67 armand67 Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic [b]doar apartamentul proprietate personala[/b], nu si toate nivelurile cladirii in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie. (vezi toată discuția)