avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL- ul la care sunt administrator a fost dat in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL- ul la care sunt administrator a fost dat in judecata

Buna ziua,
SRL- ul la care sunt administrator a fost dat in judecata si am pierdut procesul, societatea fiind datoare persoanei fizice care a intentat procesul. Firma nu a mai facut incasari de aproape 2 ani si avem totul platit la stat astfel incat sa putem face insolventa si radierea in urma deciziei procesului. Pentru ca pe firma nu sunt bunuri si nici incasari, creditorul care ne-a dat in judecata nu isi va putea recupera prejudiciul. SRL-ul a fost din pacate prins la mijloc intre beneficiar si un furnizor de al srl-ului. Furnizorul nu a livrat conform, dar contractul intre beneficiar si srl nu l-a putut impune pe acesta sa plateasca. Am incercat sa rezolvam, insa ar fi durat timp sa facem rost de alti bani sa putem onora contractul cu beneficiarul. Acesta nu a acceptat si ne-a dat in judecata, acum aproape 2 ani mai tarziu, a castigat. Eu ca adminstrator nu am facut nici radiere, nici faliment, nimic, pentru ca acest proces era in derulare. Ajutati-ma va rog sa stiu daca voi avea eu ca si administrator, persoana fizica, de achitat prejudiciile creditorului si cum se va face falimentul si radierea firmei atat timp cat nu este nimic pe firma? Firma a fost infiintata, am avut cativa clienti, ultimul client ne-a dat in judecata si ne-am oprit. Eu m-am angajat si am asteptat decizia. Pe scurt, cand voi scapa de acest SRL care se indatoareaza unui creditor in urma procesului cu suma de aprox. 10000 euro (aceasta suma a mers o parte la furnizor, pe care nu l-am dat in judecada pentru ca nu avea bani, si o alta parte din suma au mers catre taxe). Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Srl-ul meu a fost dat in judecata ... lbg4 lbg4 Buna ziua, Am o situatie in care srl-ul meu a fost dat in judecata in urma unei livrari de mobilier pe comanda necorespunzator. Pe scurt: dupa ce faceam ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica ce a trecut totul pe numele copiilor Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Ce sanse sunt pentru recuperarea unui imprumut, daca persoana datoare si-a trecut firma in faliment si tot ce are pe numele celor doi copii? A spus ... (vezi toată discuția)