Buna ziua. Ce sanse sunt pentru recuperarea unui imprumut, daca persoana datoare si-a trecut firma in faliment si tot ce are pe numele celor doi copii? A spus ca e de acord sa imi restituie 2000 de euro (adica un salariu de al sotului ei), din 80.000 de euro pe care mi-i datoreaza, daca facem act de mana ca am primit acesti bani. A zis ca asta e tot ce primesc, ca oricum nu am ce sa-i iau, nici cu legea, ca nu mai are nimic pe numele ei si numai ea imi e datoare, nu si sotul, deci lui nu i se va opri din salariu.
Poate fi scris in acest act de mana ceva care sa transfere datoria asupra copiilor?
Va rog frumos sa-mi raspundeti repede, ca ies din perioada de 3 ani de cand am dat banii.
cum ati dat banii imprumut? exista vreun act doveditor? martori? Daca aveti vreun document doveditor (macar si o chitanta de mana) o puteti actiona in judecata in vederea executarii silite pana la expirarea termenului de prescriptie. Nu trebuie sa luati in seama ceea ce spune debitoarea ca "nu are nimic", asta va stabili instanta. Cum sa va dea 2000 din 80.000? lunar sau doar atat??
Avem contract la notar ca i-am dat 80.000, in august 2011. Am aflat ca se prescrie in 3 ani, am mers la datornica si i-am zis ca ma obliga la masuri neplacute daca nu restituie suma. A ras si a zis ca firma e trecuta in faliment (e adevarat, am verificat pe net, e in faliment de luna trecuta), iar toate bunurile sale sunt pe numele copiilor (am verificat cu un amic la fisc si casa e pe numele fetei si masina pe numele baiatului). Sotul si fata au cate 2000E pe luna. Ea vrea sa-mi dea inapoi numai 2000E (in total, nu pe luna), daca facem act ca am primit de la ea 2000E si a zis ca face asta ca e de treaba, ca ar putea nici atat sa nu-mi dea, ca oricum nu am ce sa-i iau, iar ceilalti din familie nu au treaba cu datoria ei.
Ar putea fi scris in acel act ceva care sa-i implice pe sot sau pe copii in restituirea datoriei? Invatati-ma, va rog!
va trebui sa contactati de urgenta un avocat deoarece nu este o speta deloc usoara cu care sa incercati singur sau cu sfaturi luate de pe un forum. Probabil ca va deschide o actiune in anulare pt anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în dauna creditorilor ( adica anularea actului prin care debitoarea a vandut sau donat copiilor imobilul si masina in vederea inducerii unei stari de insolvabilitate)
Exista in NCC, mai precis, am gasit in Teoria Obligatiilor, in cazul unei datorii nascute anterior instrainatii bunurilor (Ma refere la instrainare in fraudarea creditorilor) Exista actiunea oblica unde veti putea actiona in judecata persoanele ce au dobandit bunurile. Mai mult, in cazul instrainarii bunurilor catre descendenti acest lucru se prezuma a fi donatie, lucru care arata din nou faptul ca s-a urmarit fraudarea creditorilor. Adresati-va de urgenta unui avocat mai ales, daca retin bine, in cazul unei societati ce urmeaza a fi dizolvate, exista un termen de 30 de zile de la data publicitatii, ca potentialii creditori sa arate existenta creantei (asta daca nu cumva sunteti sigura ca e vorba de insolventa).
Inca ceva, Si sper sa nu gresesc, am auzit de existenta unui articol in NCP ce incrimineaza fraudarea creditorilor (despre acest lucru as dori sa intrebati pe altcineva pentru ca nu am cunostinte clare)
Numele firmei a fost publicat, in mai si in iunie, in BPI, pe lista firmelor aflate in "faliment/insolventa", obtinut dupa ce persoana, in calitate de administrator al firmei, a facut in aprilie cerere catre Tribunal sa ii fie declarat falimentul si s-au derulat cateva sedinte Mai este dat un termen in septembrie, pentru acest proces.
O firma in aceasta situatie are voie sa isi desfasoare, in continuare, activitatea? Din ce mi-a spus un creditor al firmei, daca are alt nume si alt administrator (fiul ei), firma poate merge mai departe cu aceeasi oameni si in acelasi sediu si nimeni nu mai poate fi tras la raspundere pentru datorii.