avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma in stare de faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma in stare de faliment

Buna ziua,
am o firma in stare de faliment, dar soldul casei (scriptic) este mare.
Banii, faptic nu sunt .Daca voi fi obligata sa-i depun si momentan nu este posibil,as vrea sa stiu daca se va recurge la executarea bunurilor mobile si imobile personale.
In acest sens am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara cu o alta persoana, dar la data scadenta contrctul nu va fi onorat, asa ca voi face un act de donatie catre persoana respectiva. Intrebarea mea este daca aceasta donatie va putea fi atacata in instanta de catre creditorii firmei careia am fost administrator?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:35, 9 Iulie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
da , poate fi atacat in cazul unei executari silite
Administratorul judiciar precum si lichidatorul poate introduce actiuni pentru anularea actelor frauduloase incheiate de debitor in dauna drepturilor creditorilor, precum si a unor transferuri cu caracter patrimonial, a unor operatiuni comerciale incheiate de debitor si a constituirii unor garantii acordate de acesta, susceptibile a prejudicia drepturile creditorilor.
Se poate ajunge si la angajarea raspunderii personale, in cazul in care se va demonstra ca membrii organelor de conducere au folosit banii unitatii in interes personal.
Ehe, are drum lung administratorul/lichidatorul judiciar pana sa ajunga sa va angajeze raspunderea personala si sa va execute silit bunurile. Si daca vi se spunea sa faceti un contract de imprumut, sa nu achitati la timp, sa va dea in judecata creditorul personal si sa realizati o tranzactie in cadrul procesului in pretentii, ce faceati ?. Societatea insolventa are datorii chiar asa de mari ? S-a intocmit un raport al administratorului/lichidatorului judiciar in care ati fost nominalizata ca fiind raspunzatoare de starea de insolventa a societatii ? Oricum, prin actiunea in raspundere speciala suportati doar "o parte" a pasivului (datoriilor) societatii. Bunul este personal si nu al societatii debitoare. Cred ca v-am mai spus intr-un alt topic: "deocamdata nu aveti acte sa justificati absenta banilor din casieria societatii".
Nu trebuie sa faceti un contract de donatie ci o dare in plata. In locul imprumutului dati imobilul. Nimeni nu poate ataca acel act.

Alte discuții în legătură

Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Insolventa D Tiberiu D Tiberiu Am 34 ani societatea pe care o detin si o conduc activeaza de mai bine de 8 ani are activitatea principala comert cu ridicata. Fiind nascut in Timisoara numit ... (vezi toată discuția)