avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cererea insolventei de catre mfp
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cererea insolventei de catre mfp

Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele doresc sa imi ceara ei insolventa,si sa imi treaca toata datoria pe PF...asa mi-au zis astazi...
Daca deschid eu prima procedura de insolventa,tot as putea sa fiu obligata sa platesc ca si persoana fizica...?
dar daca societatea pierde tot,si administratorul la fel,si casa si masina si toate bunurile achizitionate pe pf.,cum plateste pf.datoriile daca nu are nimic,decat salariul minim??si daca imi scriu lichidarea si nu mai am nici un venit??cum se recupereaza??
Si ca sa imi treaca toata datoria in carca,care este procedura??

daca imi poate raspunde cineva...

Cum este mai bine sa deschid eu procedura de insolventa?se poate si daca am depasit plafonul nu stiu care??
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:28, 21 Octombrie 2010
Odata cu modificarea L85 a insolventei, pragul minim al datoriilor trebuie sa fie 30.000 lei Deci nu indepliniti valoarea prag si deci nici dvs nici MFin nu poate cere deschiderea procedurii.
Daca datoriile catre toti creditorii depasesc aceasta sum puteti formula o cerere voluntara de deschidere a procedurii generale.
Atragerea raspunderii organelor de conducere a societatii se poate face de catre comitetul creditorilor sau lichidator, doar daca soc. a fost administrata cu rea credinta sau administratorul"si-a insusit" bani sau bunuri.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Recent, a fost publicată în Monitorul Oficial, Legea 277/2009 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 173/2008 pentru modificarea şi completarea Legii 85/2006 privind procedura insolvenţei. Acest nou act normativ dă o nouă definiţiei insolvenţei astfel încât datoriile să îndeplinească toate cele trei condiţii prevăzute de lege: să fie certe, lichide şi exigibile, nu doar să fie mai vechi de 30 de zile de la scadenţă.
Conform Legii 277/2009, cuantumul minim al creanţei, pentru a putea introdusă cererea creditorului, a fost majorat de la 10.000 de lei la 30.000 de lei.Dumneavoastra stiti de 22.000 Ron,dar probabil cu penalizari cu tot ajungeti la peste 30.000.
Asa cum a aratat si colegul,atragerea raspunderii administratorului este o procedura grea,nu cred ca se va ajunge la asa ceva decat daca ati incalcat vreo prevedere legala.
In concluzie,lasati administratia sa depuna cererea.
Cel mai bine ar fi sa declarati dizolvarea societatii si lichidarea acesteia pe temeiul dispozitiilor Legii nr.31/1990.
alex1981g a scris:

Odata cu modificarea L85 a insolventei, pragul minim al datoriilor trebuie sa fie 30.000 lei Deci nu indepliniti valoarea prag si deci nici dvs nici MFin nu poate cere deschiderea procedurii.

Cum adica nici eu nu pot trece firma mea in insolventa,trebuie sa astept pana ajung la acest prag de 30.000 de lei??sau ce sa inteleg??firma mea nu mai are activitate aproape deloc,doar dobanzile cresc la banca...si deci tot mai multe datorii,nu mai am nici un angajat...eu stiu ca daca sunt in imposibilitae financiara de a-mi plati datoriile fata de furnizori,fata de stat,fata de banci,trebuie sa declar falimentul...
dar daca nu ating acest prag nu pot???cum mai vine si asta??
Parerea mea este ca nu trebuie sa va legati de acest prag.
Daca solicitati chiar pe legea 85/2006, avand in vedere ca solicitarea este a debitorului, nu este cazul aplicarii prevederii legale ce impune un cuantuum minim de 30.000 lei debit.
Asta se aplica numai in cazul in care creditorii ar solicita deschiderea procedurii, nu si in cazul debitorului solicitant.

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)