avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cererea insolventei de catre mfp
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cererea insolventei de catre mfp

Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele doresc sa imi ceara ei insolventa,si sa imi treaca toata datoria pe PF...asa mi-au zis astazi...
Daca deschid eu prima procedura de insolventa,tot as putea sa fiu obligata sa platesc ca si persoana fizica...?
dar daca societatea pierde tot,si administratorul la fel,si casa si masina si toate bunurile achizitionate pe pf.,cum plateste pf.datoriile daca nu are nimic,decat salariul minim??si daca imi scriu lichidarea si nu mai am nici un venit??cum se recupereaza??
Si ca sa imi treaca toata datoria in carca,care este procedura??

daca imi poate raspunde cineva...

Cum este mai bine sa deschid eu procedura de insolventa?se poate si daca am depasit plafonul nu stiu care??
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:28, 21 Octombrie 2010
Gabriel S a scris:

Romina10 a scris:

alex1981g a scris:

Pai n-aveti de ce sa pierdeti si casa si masinile deca aveti o datorie de 22.000 lei, doar aceste bunuri valoreaza cu mult peste pasivul societatii, iar in cazul in care se va vinde ceva la licitatie de catre lichidatorul judiciar, daca se obtin diferente banesti, acestea se vor repartiza asociatilor persoane fizice sau juridice in functie de procentul din capital.


cand am spus acest lucru ca pierd si casa si masinile,am spus pentru ca toate bunurile personale imi sunt garantate la banca,pt.un imprumut ce l=am facut acum 7 ani pentru societate...si odata cu falimentul intru in executare silita,intelegeti??Eu raman fara nimic,iar la banca am garantie personala...asa ca la mine nu mai sunt solutii decat falimentul...
Iar statul ce mai vrea sa recupereze de la mine??daca raman fara nimic...???

Nu veti rezolva pe forum problema dvs., dar va sfatuiesc sa verificati toate clauzele contractului de credit bancar. Creditul este luat in beneficiul societatii si dvs. sunteti codebitor ? Sunteti fidejusor ? Daca raspunderea personala pe care o aveti pentru creditul bancar este solidara, banca se poate indrepta impotriva dvs. daca nu este platit creditul de societate. La fel, verificati ce efect are asupra contractului de credit intrarea societatii in insolventa. Insolventa nu inseamna obligatoriu faliment si nici executare silita. Pentru ca cei de la fisc au pomenit despre insolventa, deduc faptul ca pe societate nu prea aveti bunuri. Deoarece fiscul nu are o creanta mai mare de 30.000 ron, nu poate depune o cerere de deschidere a procedurii insolventei. Insolventa in modalitatea reorganizarii este buna daca doriti sa protejati societatea si bunurile ei de actiunile unui creditor agresiv, in cazul in care puteti obtine aprobarea unui plan de reorganizare judiciara. Astfel, daca nu aveti bunuri pe societate nu ar trebui sa va ingrijorati in legatura cu actiunile fiscului pana ce creanta lor nu atinge pragul de 30.000 ron. Tineti sub control aceasta chestiune daca intrarea in insolventa a societatii deschide bancii creditoare posibilitatea sa declare intreg creditul scadent si sa va execute bunurile personale.
In orice caz, angajati un avocat cu practica in comercial si insolventa care sa va asiste o perioada pana depasiti acest impas.

P.S.: precizez ca potrivit art. 154 indice 2, introdus prin legea de aprobare a O.U.G. nr. 173/2008, se considera ca orice decaderi, limitari, interdictii sau altele asemenea prevazute in contracte pentru cazul deschiderii procedurii de insolventa vor fi aplicabile doar de la data deschiderii procedurii falimentului. Asta am mentionat ca sa o aveti in vedere in legatura cu contractul de credit bancar al societatii. Asadar, teoretic, cu o aparare abila veti putea intra sub insolventa judiciara, sa obtineti aprobarea reorganizarii si sa aveti un "respiro" de cel putin 2 ani, timp in care toti creditorii vor trebui sa astepte platile pe care societatea insolventa le poate face in timpul reorganizarii. Desigur, numai in cazul in care obtineti un plan de reorganizare si societatea poate desfasura o activitate care sa-i acopere costurile operationale si sa realizeze beneficii care sa fie dirijate ca plati catre creditori, inclusiv banca si creditorul bugetar. In privinta bancii, am indoieli ca va accepta un plan de reorganizare daca prin intrarea in faliment are drumul deschis catre executarea bunurilor personale ale codebitorilor. Fiscul ar trebui sa fie interesat in realizarea unui plan de reorganizare pentru ca este singura modalitate in care poate incasa ceva fara batai de cap. Falimentul unei societati lipsita de bunuri lasa creditorul bugetar neachitat, cu exceptia cazului in care reuseste sa obtina o hotarare prin care persoanele din conducerea societatii sa fie declarate raspunzatoare de starea de faliment.


stiu ca nu imi rezolv problema pe acest forum...dar, doar am mai vrut niste pareri si sfaturi...problema mea este mai complicata,si nu am cum detalia unele aspecte aici pe forum.mi-am prezentat problema si unor avocati...

oricum nu asta imi era intrebarea...si nici problema...cititi subiectul...
oricum multumesc,dar sunt lamurita..
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
ContSters94259, utilizator
Romina10 a scris:

......................stiu ca nu imi rezolv problema pe acest forum...dar, doar am mai vrut niste pareri si sfaturi...problema mea este mai complicata,si nu am cum detalia unele aspecte aici pe forum.mi-am prezentat problema si unor avocati...

oricum nu asta imi era intrebarea...si nici problema...cititi subiectul...
oricum multumesc,dar sunt lamurita..


Buna ziua,

Relativ la intrebarea Dvs. initiala, despre "Lichidarea voluntara" nu ati avut nici o reactie.
In procedura lichidarii voluntare se poate nuni un Lichidator profesionist care sa va apere interesele legitime.
Parere personala: de plata debitelor catre Stat nu prea puteti scapa.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen MARCOV
daca exista deja o comisie de lichidare a unei societati agricole mai poate adunarea generala a societatii sa vanda bunurile acesteia???
oricum statul recupereaza banii datorati prin asumarea raspunderii administratorului.
adica trece la vanzarea bunurilor personale.
mai bine luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)