avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in insolventa, donatie bunuri administrator dpdv ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in insolventa, donatie bunuri administrator dpdv legal

Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns legat de legalitatea unei donatii de bunuri personale?

Firma este acum in insolventa iar datoriile firmei cresc in fiecare luna si in curand cred ca debitori ii vor cere falimentul. si dc nu-i cer ei falimentul, doresc eu sa-i incetez activitatea cat mai repede posibil.

Pana atunci as dori ca propietatile mele sa le donez copiilor pentru a nu le pierde.
Una din propietati este pusa sub gaj pt linia de credit a firmei pe care vreau sa o lichidez in curand iar imediat dupa sa fac donatie catre cei doi copii si eu sa nu mai am nicio propietate.

Platirea datoriilor la banca si donatia este ok dpdv legal avand in vedere ca firma este in insolventa? si dupa ce s-a facut donatia mai are vreun debitor cum sa se atinga de bunurile donate?
Stiti dc trebui facut ceva special sau mentionat ceva in contractul de donatie?

Multumesc anticipat,
Raluca
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:30, 9 Mai 2013
Se poate face ce v-ati propus, adica donatie.

Riscul poate sa apara in situatia in care, in urma falimentului vi se atrage raspunderea ca persoana fizica si daca veti fi gasita vinovata pentru aceasta situatie.
In situatia respectiva, se pot anula acte cu 3 ani in urma daca vreunul dintre creditori se tine scai de capul dvoastra si daca afla ce ati facut, in scopul sustragerii de la plata datoriei ... in anumite circumstante, este de discutat.
Lichidatorul va poate sechestra bunurile daca exista indicii ca sunteti vinovata pentru faliment si daca exista indicii ca vreti sa le instrainati.

Insa, avand in vedere ca procedura falimentului poate dura chiar si ani, aveti toate sansele sa o rezolvati.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in stare de faliment ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, am o firma in stare de faliment, dar soldul casei (scriptic) este mare. Banii, faptic nu sunt .Daca voi fi obligata sa-i depun si momentan nu este ... (vezi toată discuția)
Executare silita, va rog sa inteleg si eu impexvladel impexvladel Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre o firma aflata in insolventa sebigrozav sebigrozav Am o firma care are un apartament cumparat impreuna cu sotia si acum suntem in divort .Firma este in insolventa ceruta de catre finante ce se poate face ca sa ... (vezi toată discuția)