avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita, va rog sa inteleg si eu
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita, va rog sa inteleg si eu

Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 persoane care au garantat pentru acelasi credit. Am inteles ca fost numit un lichidator. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele intrebari care le am. Daca firma e in proces de faliment cu termen in martie ce rol are lichidatorul? Daca am alte bunuri imobiliare in afara e cel girat pot fi atacat si la ele. Pot face cumva contestatie sa aman executarea? Baca executa indiferent daca e procedura de faliment sau nu? Care e relatia intre executarea noastra ca garanti si falimentul sau insolventa firmei?
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 12:26, 29 Ianuarie 2010
Calitatea de girant presupune in general numai obligatii, ceea ce se intampla si in speta de fata. societatea care a facut un imprumut girand cu apartamentul dv nu a putut acoperi creanta si a intrat in insolventa. in aceasta faza lichidatorul va analiza situatia financiara a societatii si va stabili ce creante de recuperat are si ce datorii.
Gajul s-a nascut in relatia banca - societate - proprietar bun (dumneavoastra). Insolventa firmei va duce in mod inevitabil la valorificarea garantiei de catre banca.
aici trebuie sa colaborati cu banca si eventual sa ajungeti la un numitor comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre o firma aflata in insolventa sebigrozav sebigrozav Am o firma care are un apartament cumparat impreuna cu sotia si acum suntem in divort .Firma este in insolventa ceruta de catre finante ce se poate face ca sa ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ioan_Daniela Ioan_Daniela Am girat un contract de imprumut pentru firma in nume propriu si cu o garantie imobiliara. Firma a intrat in insolventa si apoi in faliment, iat lichidatorul ... (vezi toată discuția)