avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare girant pf pentru SRL
Discuție deschisă în Executare silită

executare girant pf pentru SRL

Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la scadenta banca a prelungit gajul automat cu inca 1 an fara acordul parintilor mei. Acum firma este vanduta de cateva luni si lor le este teama ca vor fi executati silit.
Firma este in insolventa si probabil se va declara falimentul in curand.
Casa mamei a fost evaluata la 3 miliarde acum ea nu mai valoreaza atat. Ce se va intampla cu parintii mei? Daca banca nu recupereaza din apartamentul mamei toti banii vor pune sechestru pe veniturile lor sau doar pe SRL?
Ce se va intampla cu fratele meu daca ii ia tot ce a girat (casa, masini, etc..) si la vanzare banca nu acopera toata suma?
Mentionez ca toate creditele au fost luate pentru firma si nu a falimentat-o el iar de cateva luni el nu mai e administrator.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 23:37, 10 August 2009
Buna ziua,

daca obligatia de plata a fost garantata numai cu apartamentul atunci banca nu va putea executa si alte bunuri pe care le au parintii dvs; de asemenea banca nu poate nici sa le execute conturi sau alte venituri,;

la fel si in cazul fratelui, daca dupa vanzarea bunurilor nu raman suficienti bani...pierderea este a bancii;

Avocat Boncu
Multumesc.
Trebuie sa constatati in instanta ca gajul a fost constituit doar pe o perioada de un an. In cazul in care banca vi l-a prelungit fara sa faca un act aditional, acesta nu este valabil, deci fara consecinte juridice.
Angajati-va un avocat si lucrurile vor iesi bine si fara multa cheltuiala.
Ar fi bine asa da nu intra fratele meu la probleme? In perioada aia el era administrator si practic nu a returnat creditul si atunci banca a prelungit perioada de returnare, dar fara sa solicite si girantii.

Nu stiu sa existe act aditional dar daca exista atunci a fost semnat de frate de parinti nu. Problema e ca parintii mai bine pierd casa decat sa pateasca ceva fratele.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
ContSters96141, utilizator
Este foarte important data de la care fratele nu a mai platit, in functie de aceasta este garantata de parinti sau nu.

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca cosdep cosdep Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: O firma X SRL instituie ipoteca pe bunurile sale (cu semnaturile celor 2 asociati) in 2009 garantand in ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)