avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare girant pf pentru SRL
Discuție deschisă în Executare silită

executare girant pf pentru SRL

Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la scadenta banca a prelungit gajul automat cu inca 1 an fara acordul parintilor mei. Acum firma este vanduta de cateva luni si lor le este teama ca vor fi executati silit.
Firma este in insolventa si probabil se va declara falimentul in curand.
Casa mamei a fost evaluata la 3 miliarde acum ea nu mai valoreaza atat. Ce se va intampla cu parintii mei? Daca banca nu recupereaza din apartamentul mamei toti banii vor pune sechestru pe veniturile lor sau doar pe SRL?
Ce se va intampla cu fratele meu daca ii ia tot ce a girat (casa, masini, etc..) si la vanzare banca nu acopera toata suma?
Mentionez ca toate creditele au fost luate pentru firma si nu a falimentat-o el iar de cateva luni el nu mai e administrator.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 23:37, 10 August 2009
M-am mai documentat legat de situatie:
Nu este un credit cu rata este o extindere de cont (ca la cardurile de salarii doar ca aici era extindere pe contul curent al firmei) care s-a facut pentru 1 an. Parintii au semnat gajul pentru un an. La scadenta banca a constatat ca firma este solvabila si ca prelungeste din oficiul linia de credit pentru inca 1 an. Nu a semnat nimeni in locul parintilor ca se prelungeste gajul. Pur si simplu s-a prelungit gajul din oficiu. Partea asta nu o mai pricep cum adica.... sa prelungesti gajul din oficiu? Dar poate parintii erau decedati deja ... multe se schimba intr-un an.
Oare sa avem sanse sa ii dam in judecata ca de ce nu au instiintat prelungirea gajului? Aveau dreptul sa prelungeasca gajul doar pentru ca la finalul anului nu era acoperita linia? Totusi sunt bunurile altor persoane chiar nu trebuia sa semneze parintii ca mai prelungesc? pe ce baza legala au inscris gajul la Oficiu Cadastral? ce reactie trebuie sa aibe parintii fata de scrisorile de la banca, notificari, etc?
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
ContSters96141, utilizator
Situatia descrisa de dvs este destul de complexa si nu cred ca poate cineva sa va dea un sfat pertinent fara sa vada contractele respective. Apleati la un avocat, va va costa mai putin decat sa achite [parintii dvs debitul sau sa li se vanda apartamentul. Noi aici putem doar sa ne dam cu parerea, dar fara a vedea actele parerile noastre nu au o valoare prea mare.
Cred ca este vorba de o ipoteca ce a fost inscrisa drept garantie pentru creditul luat de societatea fratelui dvs. Ipoteca a fost inscrisa la Registrul de publicitate imobiliara din momentul in care proprietarii (parintii dvs.) au acceptat instituirea ipotecii. Parintii au inteles ca este vorba de o ipoteca pentru 1 an de zile, pentru ca li s-a spus ca durata creditului va fi un an de zile, insa ipoteca ramane valabila pana la data la care creditorul banca este platit. Parintii au garantat restituirea sumei fata de creditor si pot fi executati silit in scopul recuperarii creantei bancii. Sunteti intr-o situatie foarte dificila, aveti nevoie de un avocat care sa faca tot posibilul sa se angajeze raspunderea personala a noului administrator de societate fata de creditorul banca. Multe dintre intrebarile pe care vi le puneti acum sunt inutile, situatia trebuia gandita la momentul la care s-a decis angajarea unei linii de credit si asumarea raspunderii ca girant cu ipoteca pe bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca cosdep cosdep Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: O firma X SRL instituie ipoteca pe bunurile sale (cu semnaturile celor 2 asociati) in 2009 garantand in ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)