avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma

Buna seara!
as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de credit pentru firma in cazul in care persoana a garantat/girat doar pe un an de zile pt aceasta linie de credit si cand a venit perioada limita de dupa un an de zile cat a fost initial linia de credit, persoana nu a mai dorit girarea pt prelungirea liniei de credit pt inca un an consecutiv.
Ma intereseaza sa stiu daca persoana care a girat la inceput cu apartamentul proprietate personala, firma respectiva care sunt consecintele in caz ca firma nu prezinta acei bani imprumutati pt linia de credit la acest sfarsit de an,cine va trebui sa plateasca si in cazul in care firma nu are banii in cont necesari acoperirii acestei linii de credit cine trebuie sa restituie banii, daca pot exista consecinte asupra executarii silite a apartamentului girantului sau se executa firma si bunurile firmei mai inainte de toate.
giratul a facut un contract de ipoteca imobiliara in calitate de garant ipotecar si a garantat creditul cu ipoteca de rangul 1 asupra proprietatii ipotecate.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:22, 3 Decembrie 2014
nu este ridicata ipoteca pana nu se achita creditul, in mod normal cand expira contractul banca da un termen de restituire a sumei datorate daca nu se prelungeste contractul , mai apoi se poate trece la executare in cazul in care nu au fost achitate sumele convenite.
Eu am avut ipoteca si dupa ce a fost platit creditul/linia de credit am obtinul de la banca o adeverinta cum ca au fost lichidate toate sumele si inbaza ei am facut radierea ipotecii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)
Ipoteca cmgroup_08 cmgroup_08 o linie de credit pe firma cu ipoteca imobiliara de rang 2 pe un an de zile. dupa expirarea acestui an nu se mai reinnoieste creditul si ipoteca, urmand ca ... (vezi toată discuția)