avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ipoteca

o linie de credit pe firma cu ipoteca imobiliara de rang 2 pe un an de zile. dupa expirarea acestui an nu se mai reinnoieste creditul si ipoteca, urmand ca firma sa ajunga la o alta intelegere cu banca privind rambursarea. Apartamentul avea ipoteca de rang 1 pt un credit imobiliar. Banca a vandut apartamentul si a rambursat initial linia de credit, cu toate ca acesta nu mai facea obiectul gajului . Este corect cum au procedat ? Mai este valabila ipoteca de rang 2?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:54, 9 Noiembrie 2015
Este valabilă ipoteca dacă nu ați plătit creditul. Încetarea contractului de linie face doar creanța exigibilă, nu o stinge dacă nu este plătită de debitor.

În ceea ce privește imputația plății, dacă primul credit nu era exigibil, iar în ambele credite este același creditor, este corect să fie achitată mai întâi creanța din creditul exigibil., pentru că este cea mai oneroasă dintre datoriile debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Credite bancare si conditii de creditare abuzive turbina turbina In 2007 am contractat o linie de credit in valoare de 240.000 lei pentru care am gajat cu propria casa (ipoteca de rang 1). Ulterior am mai facut doua credite ... (vezi toată discuția)
Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)