avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

Radiere ipoteca

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
O firma X SRL instituie ipoteca pe bunurile sale (cu semnaturile celor 2 asociati) in 2009 garantand in acest mod pentru un credit contractat de o alta firma Y SRL avand aceeasi asociati care nu garanteaza decat cu gaj pe conturi si fideiusiunea unuia din asociati. Anual se face o prelungire a creditului pe baza aceleiasi ipoteci, doar ca in ultimii 2 ani contractul respectiv de prelungire si aducere in garantie a celor 2 imobile pe baza ipotecii initiale (aceeasi ipoteca) este semnat doar de unul din asociati, celalalt asociat nemaifiind de acord cu aceasta prelungire si nici cu prelungirea garantiei asupra bunurilor imobile ale celeilalte firme. Desi anunta banca despre acest dezacord de prelungire a creditarii si cere radierea ipotecii asupra bunurilor imobile ale societatii garante, banca alege prelungirea creditului cu aceeasi garantie. Cum poate fi stopata acordarea creditului dar, mai ales, cum poate fi radiata garantia, atat timp cat nu exista intelegere intre asociati ? Multumesc mult !!!
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 17:08, 17 Martie 2013
mai multe date, tipul de credit, durata, calitatea asociatilor (administratori sau nu), altfel nimeni nu te poate ajuta cu lamuriri.
- tipul de credit: linie de credit pentru activitatea curenta
- asociatul care nu vrea linia de credit nu este administrator si este minoritar (mai putin de 50%) - nu vrea linia pt. ca administratorul (celalalt asociat) cheltuie banii in interes personal insa este greu de dovedit (admin. nu da acces la documentele contabile)
- asociatul care vrea linia de credit este administrator cu puteri depline in ambele societati!
care dintre acestia este si fidejusor?
De principiu, privind ipoteca asupra bunurilor din patrimoniul firmei X srl, atat timp cat asociatul care a semnat in continuare ipoteca, este si asociat majoritar, dar si administrator, ipoteca se va mentine.
Totusi, avand in vedere faptul ca situatia relatata de Dvs., implica cu siguranta diverse detalii si aspecte confidentiale, consultati un avocat, cu toate actele si informatiile/probele pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Executarea in urma unei fideiusiuni poate "ataca" imobil ipotecat? ContSters205719 ContSters205719 Buna! Am urmatoarea situatie: in calitate de administrator la un SRL (2 asociati) am semnat in 2011 un contract de fideiusiune, actualizat anual prin acte ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil proprietatea sc - modalitati, posibilitati aldea elena aldea elena As avea nevoie de un sfat privind urmatoarea situatie: - o firma (srl) are 2 asociati : unul majoritae care este si administrator si unul minoritar cu 10% ... (vezi toată discuția)