avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Am girat un contract de imprumut pentru firma in nume propriu si cu o garantie imobiliara. Firma a intrat in insolventa si apoi in faliment, iat lichidatorul judiciar a vandut imobilul ce facea obiectul garantiei cu acordul bancii. Restul de achitat a fost in jur de 8000, iar imobilul s-a vandut cu 20000. vreau sa stiu daca e normal ca banca sa solicite acum restituirea creditului integral de la girantii mpersoane fizice. Din suma obtinuta in urma vanzarii nu era normal sa se achite intai creditul si apoi sa se faca alte cheltuieli? Vreau sa stiu ce cai de atac as avea. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan_Daniela , utilizator 10:39, 11 Septembrie 2015
Din suma obtinuta in urma vanzarii trebuia achitat integral creditul si, din diferenta ramasa alte cheltuieli.Daca banca si-a recuperat creditul integral[capital+accesorii(dobanzi,penalizari)] nu mai trebuia sa solicite inca o data restituirea creditului integral de la girantii persoane fizice,ptr.banca este o imbogatire fara justa cauza.Formulati contestatie la executare in termen de 15 zile din momentul in care ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.
Restul de 8000 ce reprezintă? Fiți mai exactă.
Atat mai ramasese de rambursat din credit. La momentul respectiv lichidatorul judiciar a spus ca a incheiat un acord cu banca, asta fiind in anul 2013, iar acum m-am trezit cu poprire pe venit in calitate de girant pentru ca banca a vandut creanta unei firme de recuperari. Suma cu care s-a vandut imobilul era mai mult decat acoperitoare si nu inteleg de ce s-a ajuns in aceasta situatie.
Exista posibilitatea ca lichidatorul judiciar sa nu achite creditul si sa foloseasca banii in alte scopuri? Nu trebuia acordul bancii pentru aceasta si daca si-a dat acordul pentru renuntarea la achitarea creditului diin vanzarea bunurilor imobile ce constituiau garantie este legal sa se indrepte impotriva girantilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte asupra girantului unei linii de credit pt firma alinabur alinabur Buna seara! as dori sa aflu ce se intampla atunci cand o persoana garanteaza sau gireaza cu un bun(cu un apartament proprietatea girantului) pt o linie de ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie pt. credit firma in insolventa carmenang carmenang Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama a girat o firma sa obtina un credit fiind girant. Creditul de 20000 ron a fost achitat aproape in ... (vezi toată discuția)
Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)