avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior ...

Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior am lucrat câteva luni fără contract, deoarece firma era la început și le am dat clemență. Eu am rămas însărcinată,și ieri întâmplător,vad in biroul șefului că m a pus sa caut niste acte,foaia de încetare a contractului de muncă,deșii eu nu am semnat nimic.sun la ITM cică contractul nu a fost înregistrat, practic a fost o marsavie totala din partea lui.ce pot face in acest caz? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 16 Octombrie 2024
Art. 16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
.......
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
....

In situatia in care a incalcat aceste prevederi sau refuza sa va inmaneze un exemplar de pe acesta, puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca)/ Inspectia Muncii prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu ... Mary.... Mary.... Am cerut copie dupa contractul de munca supetvizorului si nu vrea sa mi l dea... Ce pot face in cazu acesta, deoarece apar ca angajatq la firma lui. de anu ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut daca am aflat ca nu am contract de munca ? 0005 0005 Buna ziua . Ce este de facut daca am aflat ca nu mi sa facut contract de munca . Si patronul a oprit si o garanție si nu vrea sa o dea înapoi. El spune că ... (vezi toată discuția)
Nesemnare contract de munca Bratu mioara Bratu mioara Buna ziua am si eu o problema sefa unde lucrez spune ca mi a facut contract onlaine fara ca eu sa semnez esteposibil asa ceva (vezi toată discuția)