avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare persoana cu handicap

Am 54 de ani și o vechime in munca de 31 ani plus 5 ani de facultate. Din anul 2010ni sunt încadrată cu handicap accentuat. in prezent lucrez dar as dori sa stiu dacă mă pot pensiona. Având în vedere handicapul, beneficiez de o reducere a vârstei standard de pensionare ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:58, 28 Octombrie 2024
Puteti beneficia de reducerea de 10 ani a varstei standard (65 ani) numai daca realizati 23 ani si 4 luni in conditii de handicap accentuat.
Multumesc! nu schimba cu nimic faptul ca sunt persoana cu handicap! Ma pensionez mai repede de drept.....
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2024
luanapet, utilizator
Nu se schimba cu nimic daca nu indepliniti conditia de stagiu realizat in conditii de handicap accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare calistita calistita Un barbat, incadrat in grad de handicap 2, din 1993, cu specificatia, handicap din nastere, are peste 30 de ani vechime, nascut in 1959, poate sa beneficieze ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabrielsavu gabrielsavu As dori sa stiu daca ma pot pensiona si cam care ar fi pensia pe care as putea primi-o. Conditii : Am 52 de ani si peste 20 de ani de munca. M-am imbolnavit de ... (vezi toată discuția)
Incadrare la pensie la 55 ani polonezu polonezu sunt pensionar pe caz boala din 01 august 2012 cu handicap accentuat din 07 mai 2012 revizuibile amindoua,cod boala decizie pensionare C91 cu vechime 21 ani 4 ... (vezi toată discuția)