avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca intr-o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca intr-o farmacie ...

Buna ziua!

As dori sa stiu daca este legal ca intr-o farmacie sa ti se faca o copie dupa actul de identitate si sa-ti fie retinuta copia respectiva de catre personalul de acolo fara sa ti se ceara acordul in acest sens?

Situatia este urmatoarea: pentru ca mama mea este imobilizata la pat si are o varsta foarte inaintata, m-am prezentat cu buletinul meu si cu retetele compensate eliberate de medicul de familie in aceasta luna pentru a ridica medicamentele. Prima reteta mi-a dat-o fara probleme insa pentru a doua au spus ca nu au medicamentele pe stoc apoi au pus la indoiala faptul ca mama mea este in viata (are 99 de ani!) si au sugerat ca as fi vreo infractoare sau ceva care doreste sa ia medicamente pt un pacient decedat iar ele vor fi obligate sa plateasca medicamentele eliberate! m-am oferit sa le dau nr de telefon al medicului de familie dar n-au vrut sa auda de asa ceva, ca ele nu fac ancheta!

Nu neg faptul ca e posibil sa nu aiba medicamentele pe stoc sau ca exista regula in farmacii ca personalul sa plateasca medicamentele eliberate pe retete pentru un pacient decedat, insa va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pentru ca personalul acelei farmacii (Dr.Max) sa fie sanctionat pentru un astfel de abuz? pana la urma eu am fost corecta si am prezentat documentele cerute de lege pt eliberarea medicamentelor (retetele compensate in orginal si actul meu de identitate), de restul problemelor invocate de reprezentantii farmaciei nu ma intereseaza, e fix problema lor cum verifica daca documentele sunt false sau adevarate. Si vorbesc de situatia unui om care depinde de un tratament complicat si continuu pentru a-si asigura calitatea vietii.

Precizez ca intre timp am trimis o sesizare cu situatia de mai sus la sediul central al farmaciei si catre Casa de Sanatate din judetul in care locuiesc. Pana primesc raspunsurile la sesizari, v-as ruga pe dv sa ma ajutati cu baza legala pe situatia expusa.

Multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Necesitatea rezolvarii problemei cu retetele si cumpararea de medicamente fara reteta scrisa pe hartie CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aceasta problema am intalnit-o astazi. Reteta e la.cineva in varsta si medicamentele la multi kilometri de aceasta persoana, intr-o farmacie. Cardul de ... (vezi toată discuția)
Metodologia de schimbare a medicului de familie Valias Valias Buna ziua. As dori sa-mi schimb medicul de familie, si mi s-a spus de la clinica unde vrea sa ma mut ca trebuie sa duc o scrisoare la actualul medic pentru ... (vezi toată discuția)