avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Va rog niste sfaturi in urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Va rog niste sfaturi in urmatoarea speta: mama a ...

Buna seara. Va rog niste sfaturi in urmatoarea speta: mama a decedat in urma cu 4 luni. Eu sunt fiica si mai este o nepoata ( fiica surorii mele decedate) care dupa moartea mamei , fara sa stie nimeni, i-a luat din casa suma de 6000 si actul casei . In ultima perioada mama avea probleme de sanatate, eu ii cumparam medicamentele lunare, i le duceam , ii dadeam chitantele si ea saraca imi dadea banii. Aceste chitante au fost luate de nepoata care o vizita pe mama de 2 ori pe luna, iar acum spune ca ea ii platea medicamentele . De asemenea pt o femeie pe care a gasit-o nepoata pt curatenie, mama dadea banii nepoatei, iar aceasta spunea femeii respective ca o plateste din banii ei personali. Femeia respectiva ( o d-na simpla ) era manipulata total de nepoata Si tot felul de magarii. Intentionez sa o chem in instanta pt succesiune pe nepoata...date fiind cele de mai sus, are sanse sa obtina mai mult de jumatate din mostenire? Mentionez ca eu o vizitam pe mama de 2 ori pe saptamana, ii cumparam cele necesare, eu am dus-o la medici si la spitale, eu m-am ocupat loc de veci si de inmormantare . Va rog frumos un sfat! Multumesc
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 10:29, 18 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, drepturile succesorale sunt stabilite prin lege (în lipsa unui testament) și cine a ingrijit persoana decedată anterior decesului, cât și în ce măsură nu are importanță. Până la instanță mergeți la notar. Dacă nepoata susține că are creante, bani de luat de la masa succesorală trebuie să dovedească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. avem o disputa in familie pe un loc de veci, în ... RaspundeAcum RaspundeAcum Bună ziua. Avem o disputa in familie pe un loc de veci, în sensul că titularul actului de propietate - unchiul meu a decedat recent. In acel loc de veci ... (vezi toată discuția)
Groapa de veci Valentina43 Valentina43 Buna seara. De curand mama a decedat. Desi mama mea in viata fiind nu a stiut nimic.despre locul de veci al familiei ,decat ca el exista .. La inmormantare ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)