avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Am o cunoștință care a dat mita și a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Am o cunoștință care a dat mita și a ocupat ...

Bună seara! Am o cunoștință care a dat mita și a ocupat un post la o instituție publica. DNA a descoperit acesta și ii anchetează pe cei care au luat mita. Ea poate fi suspendata din functie, având în vedere ca mama ei a fost cea care a dat mita pentru a obține subiectele la examen și ulterior a fi angajata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 18 Octombrie 2024
Este personal contractual sau fucntionar public?
Lucreaza la TSA -economist spital
personal contractual
Art. 50C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
.....

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
...
b) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti; [declarat partial neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 279/2015]
......
c1) in cazul in care impotriva salariatului s-a luat, in conditiile Codului de procedura penala, masura controlului judiciar ori a controlului judiciar pe cautiune, daca in sarcina acestuia au fost stabilite obligatii care impiedica executarea contractului de munca, precum si in cazul in care salariatul este arestat la domiciliu, iar continutul masurii impiedica executarea contractului de munca;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim cf codului muncii art 52 (1) lit c1 Anamuresana Anamuresana Am CIM suspendat conform art 52 (1) c1 : In cazul în care împotriva salariatului s-a luat, în condiţiile Codului de procedură penală, măsura controlului ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate prelungi un preaviz in cazul demisiei ... swarowski swarowski In ce conditii se poate prelungi un preaviz in cazul demisiei la cererea angajatului? Motivul invocat de angajator a fost ca cele 20 de zile conform CIM nu ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - suspendare administrator/director general vero_b22 vero_b22 Am urmatoarea speta, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiuni de instigare la fals intelectual art. 47 raportat la art 321 Cp, pe ... (vezi toată discuția)