avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare Start-Up Nation 2024 ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare Start-Up Nation 2024 ...

Accesare fonduri europene 2024

Buna ziua,doresc sa accesez fonduri europene pentru programul start up nation.Firma de consultanta mi a solicitat în avans de 5600 lei iar 5000 vor fi retrași la finalul programului.Cum pot verifica daca firma are și succes din moment găsesc publicata păreri mai puțin bune despre ei.Avansul l am platit deoarece au spus că pentru a merge mai departe trebuie sa achit avansul și după primesc contractul.
Plus că inițial mi au spus suma alocată pt proiect de 250000 iar acum am primit oferta din partea lor cu 200000 de lei. Încasari pe firma au ,sunt pe profit.
Mă puteți îndrumă va rog?
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cretu87 , utilizator 21:06, 20 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Avansul l am platit deoarece au spus că pentru a merge mai departe trebuie sa achit avansul și după primesc contractul.

Asta miroase a teapa.
Trebuia initial semnat contractul si apoi facturat avansul conform contractului.

Va mulțumesc pentru răspuns.Am semnat un contract în care se precizează că inițial voi achita 4900 lei fara TVA pentru consultanta și ulterior,după ce vom obține fondurile europene pe care dorim sa le accesam,își va retrage alți 5000 lei din suma primita de la Uniunea Europeană.
Acum suntem în faza in care incercam sa înființăm firma cu ajutorul lor numai că mi s a spus că este în stand nu deoarece trebuie mai întâi să urmez un curs de antreprenoriat ,impus de Minister.
Evident în contract se precizează că suma de 4900 lei nu ii voi mai recupera deoarece sunt pentru consultanta.
Ce mă sfătuiți in este caz,pt că oricum dacă mă opresc voi pierde cei 4900 lei și nici șanse pentru fondurile alocate pt Start up nation nu le voi obține?
Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Avansul l am platit deoarece au spus că pentru a merge mai departe trebuie sa achit avansul și după primesc contractul.

Asta miroase a teapa.
Trebuia initial semnat contractul si apoi facturat avansul conform contractului.

Va mulțumesc pentru răspuns.Am semnat un contract în care se precizează că inițial voi achita 4900 lei fara TVA pentru consultanta și ulterior,după ce vom obține fondurile europene pe care dorim sa le accesam,își va retrage alți 5000 lei din suma primita de la Uniunea Europeană.
Acum suntem în faza in care incercam sa înființăm firma cu ajutorul lor numai că mi s a spus că este în stand nu deoarece trebuie mai întâi să urmez un curs de antreprenoriat ,impus de Minister.
Evident în contract se precizează că suma de 4900 lei nu ii voi mai recupera deoarece sunt pentru consultanta.
Ce mă sfătuiți in este caz,pt că oricum dacă mă opresc voi pierde cei 4900 lei și nici șanse pentru fondurile alocate pt Start up nation nu le voi obține?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am platit un avans de 4900 ron la o firma de consultanta ... bogdanchesa bogdanchesa Buna ziua! Am platit un avans de 4900 RON la o firma de consultanta pentru fonduri nerambursabile pentru programul de Start-up Nation 2022 iar firma de ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene IAndra04 IAndra04 Bună ziua. Doresc să aplic pentru fonduri europene, iar firma de consultanță îmi cere un avans de 1500 de euro și 7% la final din valoarea proiectului ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambusabile Bunget Art Bunget Art Doresc sa deschid un atelier de obiecte facute manual ceramica,decorari sticle si alte obiecte pentru casa si gradina Pot accesa fonduri?Am atestat in arta si ... (vezi toată discuția)