avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie ... si nu stiu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie ... si nu stiu cum sa procedez. ...

Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie ... si nu stiu cum sa procedez. Avem o firma care are deschis un cont bancar. In data de 3 octombrie si respectiv 16 octombrie ni s-au luat bani din cont in valoare totala de 8500 lei. M-am uita la extrasul bancar si am descoperit ca era o poprire a unui dosar BEJ din august 2024. Am sunat la banca , Mi s-a confirmat ca este asa si apoi am sunat la acest birou de executari. Si am aflat ca ni s-au luat banii din cont pentru ca un angajat al firmei avea datorii. Mentionez ca nu am stiut de existenta acestui dosar de executare. Intrebarea mea este... Este legal sa ni se ia din contul societatii bani pentru achitarea unor datorii facute de angajatul nostru in 2018? Banii luati din cont in valoare de 8500 reprezinta toata suma datorata de acesta. Mentionez ca banca nu m-a anuntat...
Ce e de facut in situatia aceasta??
Cel mai recent răspuns: Merishor_16 , utilizator 14:40, 21 Octombrie 2024
Trebuie analizata situatia dvs pentru ca exista o posibilitate legala de a va retrage aceste sume din contul societatii, insa trebuie parcursa o intreaga procedura despre care ar fi trebuit sa luati conustinta. Vă recomand să discutați cu un avocat cât mai curând.
Multumesc!
Bună ziua.
Firma administrată / deținută de către dumneavoastră, are în această situație calitatea de terț poprit. Acest lucru presupune că executorul poate înființa poprirea asupra sumelor de bani datorate de firmă către angajat.
Totuși, pentru a proceda astfel, executorul trebuie să notifice terțului poprit ( firmei) aceste dispoziții, conform dispozițiilor art. 781 și următoarele din Codul de procedură civilă. Drept urmare, executorul trebuia să vă notifice, ori nu banca avea această obligație, cu privire la măsurilor dispuse în cadrul executării silite pornite împotriva angajatului firmei, conform art. 783 alin. 1 din Codul de procedură civilă.
Multumesc!
Executorul zice ca ne-a notificat dar noi nu am primit nimic. Am cerut dovada sa vedem cand am fost notificati. Daca executorul nu a primit raspuns de la noi..... avea dreptul sa trimita catre banca notificare iar aceasta sa ne puna poprire pe cont si sa vireze banii catre executor?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
Merishor_16, utilizator

Alte discuții în legătură

Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)
Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)