avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu medical

Buna ziua.As avea nevoie de putin ajutor, nu stiu exact cum ar trebui sa procedez.In cazul unui angajat cu o vechime de 1 luna la locul de munca , care primeste certificat de concediu medical pentru cod 01 (are stagiul minim de cotizare, a prezentat adeverinta de la locul de munca anterior), cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical? In mod normal se calculeaza ca si medie a ultimelor 6 salarii brute, dar avand in vedere ca a fost angajat la o alta firma, cat de corect este sa se ia in calcul salariul acordat de fostul angajator? Putem calcula aceasta indemnizatie la nivelul salariului actual?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
kadar.anna, utilizator
Cel mai recent răspuns: kadar.anna , utilizator 10:47, 22 Octombrie 2024
OUG 158/2005
art. 10
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B, baza de calcul al indemnizațiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de asigurare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
......

Norme din 5 ianuarie 2018 de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.61 si urmatoarele
[ link extern ]
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul cm momo1973 momo1973 Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical pentru o persoana care a fost in concediu pentru crestere copil. (vezi toată discuția)
Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează indemnizația ... Adelina09 Adelina09 Buna , stie cineva sa mi spuna cum se calculează indemnizația pentru concediu medical de covid? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca? eleonor eleonor as dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical 75 % din salarul brut sau net? (vezi toată discuția)