avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz emitere titluri proprietate pe baza PV punere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz emitere titluri proprietate pe baza PV punere posesie

Buna ziua tuturor,

Bunicii mei au avut terenuri agricole intravilane si extravilane care au fost asimilate de regimul comunist de dupa 1945.
In 1992, 4 mostenitori ai bunicilor mei care au decedat intre timp,au primit un proces-verbal de punere in posesie.Singurul mostenitor in viata este mama mea.
Problema este ca mama mea nu a obtinut titluri de proprietate de la Primarie pe terenurile mentionate in procesul verbal. Ea a facut numeroase drumuri la Primarie, fara succes. Incepind cu 2011, apoi 2015 si 2018, eu am depus mai multe cereri inregistrate cu numar de inregistrare la Primarie pentru emiterea titlurilor de proprietate insa fara succes.
Mentionez ca unele terenuri sunt lucrate de ani de zile de unul din mostenitori din familie continuu, netulburat si acceptat ce ceilalti insa nu avem acte necesare pentru cadastru si intabulare.
Ce se poate face ? Se poate deschide Primariei un proces pentru obtinerea de titluri de proprietate ? Daca da, pot cere Primariei sa plateasca cheltuielile de judecata si eventual, onorariu avocat ?

Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: petrica_c , utilizator 18:52, 24 Octombrie 2024
Primăria poate refuza, insă justificat. Pentru lipsa unui răspuns vă puteți adresa Prefectului, apoi instanței de contencios. Nu pierdeți vremea, e suficient de târziu
Multumesc mult ! Voi face demersurile cat de curand !
Nu va judecați în contencios,,este un litigiu de fond funciar în care se cheamă în judecata Comisia Locala și respectiv Comisia Județeană de Fond Funciar..Discutați cu un av din zona respectiva specializat în FF aveți toate șansele de câștig..
Nu va judecați în contencios,,este un litigiu de fond funciar în care se cheamă în judecata Comisia Locala și respectiv Comisia Județeană de Fond Funciar..Discutați cu un av din zona respectiva specializat în FF aveți toate șansele de câștig..
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare a titlului de proprietate andrufl andrufl Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati intr-o problema destul de urgenta. Bunica mea, conform legii 18/1991, a revendicat terenurile ce-i revin de ... (vezi toată discuția)
Cum se ataca titlurile de proprietate? viot viot Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cu cine trebuie sa fac proces pentru a modifica niste titluri de proprietate eliberate gresit? Cu primaria? comisia de ... (vezi toată discuția)
Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Imi cer scuze inca de la inceput pt. dimensiunile textului ocupat de ceea ce o sa va prezint: Familia mea a avut in folosinta de peste 100 de ani ... (vezi toată discuția)