Bună ziua, am și eu o problema cu actele pentru indemnizația de creștere copil, eu am lucrat înainte de a rămâne însărcinată și după in Olanda și am venit acasă când aveam 8 luni însărcinată, am depus dosarul pentru indemnizatie cu contractul din Olanda de munca, pentru ca mi s a spus de la primarie ca pot beneficia pentru ca este în UE, și după ce am tradus și am făcut toate demersurile unde am cheltuit peste 2000 de lei, surpriza, m au sunat la 2 luni de la Ajpis spunandu mi ca mi se respinge dosarul deoarece nu am avut minim o luna lucrata și în România , este normal? Pot face ceva în situația asta? Va rog, ajutor!
Nu , nu puteti face nimic . Drepturile sociale se solicita de la statul in care ati lucrat ultima data inainte de nastere , nu il puteti alege dvs. De aceea v-au spus de o luna , trebuia ca cel putin ULTIMA luna de activitate sa fie in Romania .
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.
3. Nu prea mai aveti ce face in situatia dvs ..veti primi doar alocatia pentru copil.